Тексас: Хтео да спречи сина да промени пол, суд му одузео старатељство

Док мајка Ејн Георгулас подржава сина, отац Џефри не жели да дозволи да му син постане девојчица и тврди да дечак то ради на наговор мајке

Фото: Фејсбук страница „Сачувајмо Џејмса“ (Save James)

Жеља седмогодишњег Џејмса из Тексаса да живи као девојчица и да га зову Луна направила је раздор између његових родитеља.

Док мајка Ејн Георгулас подржава сина, отац Џефри не жели да дозволи да му син постане девојчица и тврди да дечак то ради на наговор мајке.

Случај је завршио на суду, а судска одлука је да мајка добије пуно старатељство над Џејмсом и његовим братом близанцем Џадом.

Ејн, која је по занимању педијатар, тврди да је Џејмс трансродан и да заговара идеју хемијске кастрације и евентуалне хормонске терапије. Дечак наводно воли да носи хаљине и одазива се на име Луна.

Мајка је чак добила писмену препоруку из клинике „Далас рејнбоу терапи“.

„Препоручује се да мој клијент Џејмс Јангер, познат и као Луна, постане пацијент клинике Џенезис како би могла да добије пуну психолошку подршку за родну дисморфију и потенцијално почела да узима блокаторе хормона“, написали су из клинике.

Међутим, психијатар Бенџамин Албритон, који је сведочио на суду, није сагласан с тим.

„Стручни сведоци сумњају да је Џејмс сто посто уверен да је заправо женског рода. Још има неке флуидности у његовом размишљању. Ни он ни његов брат не пате од депресије, тескобе, нити су агресивни. Џејмс не показује никакве знакове других психичких потешкоћа“, рекао је он.

Очајни отац, који је на Фејсбуку отворио страницу „Сачувајмо Џејмса“, чија је сврха да спречи остваривање радикалне жеље свог сина, тврди да дечак носи хаљине и одазива се на име Луна само у присуству мајке.

„Верујем да се не ради само о емотивном злостављању него то сматрам врстом сексуалног злостављања, мешања у сексуални идентитет рањивог дечака. Он у школу иде у хаљинама и тамо користи тоалет за девојчице. Учитељи га зову Луна. Све особе од ауторитета у његовом животу: мама, учитељи, школски полицајац, библиотекар, директор школе, говоре му да је девојчица. Ја сам једина одрасла особа која му говори истину, да је дечак“, рекао је Џефри Јангер.

Додао је како сматра да се дечак тако понаша зато што му мајка показује љубав само кад се понаша као девојчица, пише Дејли мејл.

Опрема: Стање ствари

(Б92, 29. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. У овом случају дете је нормало, мајка је та коју треба лечити и то озбиљно.

  2. јадан отац, јадно дете, јадни људи…који терор, који ужас…! у земљи која је дала америчке Ренџерсе…! молити се за њих и пролевати сузе за јадне људе…ужас је свуда око Србије…!

  3. за мајку није болница већ затвор…испод радара јавне свести је прошло сазнање да су жене највећи терористи, апсолутно…под хитно вратити у лектиру Јунга и Нојмана…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading