Позив на трећи округли сто „Реинтеграција или разграничење: Разговори о будућности Косова и Метохије“

Трећи округли сто из циклуса под називом Реинтеграција или разграничење. Разговори о будућности Косова и Метохије одржаће се у четвртак, 31. октобра 2019.године

Трећи округли сто из циклуса под називом „Реинтеграција или разграничење. Разговори о будућности Косова и Метохије“ одржаће се у четвртак, 31. октобра 2019. године, с почетком у 14 ч, у Свечаној сали Машинског факултета у Београду (други спрат).

На овом научно-стручном скупу, где ће нагласак бити на правним аспектима косовске кризе, наступиће:

  • проф. др Слободан Самарџић
  • проф. др Милош Јовановић
  • проф. др Бранислав Ристивојевић
  • проф. др Дејан Мировић

Процењујући штетност изостанка опште сагласности свих делова српског друштва у погледу оптималног решења за будућност јужне српске покрајине, сматрамо да је дужност српске академске заједнице да помогне у решавању овог животно важног питања. Из тог разлога, у оквиру овог циклуса округлих столова окупили смо компетентне учеснике из различитих области, да би са различитих становишта понудили своје прилоге проналажењу решења.

Први округли сто



Categories: Моба

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Obe varijante su ista koncepcija koja ide na štetu Srbije, kratkočno i dugoročno…

  2. Buducnost juzne pokrajine pocinje od povratka raseljenih i pravnog resenja svojine kako privante tako i javne (drzavne). To je sustina. O statusu se ne moze i ne treba razgovarati pre toga. Jedina strana sa kojom se trenutno moze razgovarati je okupaciona uprava (UMNIK i NATO). Sve drugo je zamajavanje.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading