Марко Пејковић, Игор Јарамаз: Вучић није заслужио орден СПЦ, већ анатему!

Пејковић и Јарамаз у емисији „Славија инфо ТВ“  разобличили деловање „лажних СНС патриота“ – Националне авангарде, Српске деснице и Драгослава Бокана

Извор: Јутјуб/Славија инфо ТВ

Гости канала „Славија инфо ТВ“ били су Марко Пејковић, доктор политичких наука, познавалац живота, списа и учења светих отаца и стручњак за санскрит, и Игор Јарамаз, политиколог, полиглота и преводилац.

У оквиру главне теме Јарамаз и Пејковић су разобличили биће СНС, лик и дело вође напредњака Александра Вучића и оне странке, покрете и појединце којe су препознали као СНС лажне патриоте. Врхунском интелектуалном прозорљивошћу изобличили су бројне обмане Александра Вучића у сврху манипулације, с крајњим циљем што дуже владавине, а неке од њих су: специфична двосмисленост, скретање фокуса одговорности, култ pater familias, црно беле слике на личном нивоу, патетика итд.

Пејковић и Јарамаз препознали су школе спина, узоре диктаторске које Вучић примењује и побили многе његове лажи. Према мишљењу Марка Пејковића: „За Вучића представља пакао силазак са власти, остаће на власти по сваку цену – или власт или ништа.“ Гости су само биће СНС окарактерисали као безидеолошко, криптомондијалистичко и вербално патриотско, а оно што чланство веже јесте жеља за влашћу и владање које им омогућава да се кроз бројне малверзације лично обогате. Вучић је тај који моделира између разних страначких струја, које могу да се међусобно сукобљавају, али вођа и владавина партије се не смеју дирати, баш као што је некада било у КПЈ.

На питање зашто Запад подржава Вучића, гости одговарају, Запад зна да је Вучић онај ко може да им највише пружи око КиМ, остали немају капацитет да спроведу све шта Запад тражи од њих. Засметао им је „килави“ Тадић због „апокализматичне“ геј параде 2010. године, зато што није хтео да учини крајњи корак по питању КиМ и због српских барикада.

Јарамаз и Пејковић откривају многе јавности непознате податке, као нпр. да је Харадинај у последњем тренутку стопирао поделу КиМ.

Игор Јарамаз, Никола Добријевић и Марко Пејковић (Извор: Јутјуб/Славија инфо ТВ)

Гости су указали на дослух представника другосрбијанске квази интелигенције и врха СНС-а, на уплив мондијалистичког НВО сектора у Владу Србије, објаснивши зашто је СНС заправо опаснији по српски народ од наведених, а свима њима је, према сазнањима гостију, исти газда.

Националну авангарду, Српску десницу и Драгослава Бокана су потпуно разобличили указавши да је реч о СНС лажним патриотама. Пејковић и Јарамаз су утврдили, да су побројани инструменти СНС-а, објаснивши разлоге њиховог политичког постојања и деловања. Гости се питају од чега живи Бокан, где ради, које је његово занимање? Јарамаз и Пејковић поентирају закључком: Драгослав Бокан је СНС бот баш као и Национална aвангарда и Српска десница, али је бољи оратор и лукавији од свих чланова и предводника ових политичких покрета.

Пејковић и Јарамаз коментаришу одлуку Светог архијерејског синода СПЦ, према којој су патријарх СПЦ Иринеј и председник Србије Александар Вучић одликовани Орденом Светог Саве првог степена, а председник РС Милорад Додик Орденом Светог Симеона Мироточивог. Према тумачењу гостију, Вучићу је било веома стало да добије тај орден, нажалост СПЦ није на нивоу из тридесетих година прошлог века када је СА Синод, због конкордата са Ватиканом, анатемисао председника и чланове владе Милана Стојадиновића, истакавши да је СПЦ кључан играч око издаје КиМ од стране Александра Вучића.

Јарамаз и Пејковић поводом осамдесетпетогодишњице од Марсејског атентата, износе нешто другачији поглед на краљеубиство Александра I.

Погледајте целу емисију

Уредник и водитељ: Никола Добријевић

(Славија инфо ТВ)



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , , , ,

2 replies

  1. Одакле ова два ”ванземаљца” искочише, и то баш у тренутку када ”Београд дише најгори ваздух на планети”, ”нашој ојађеној просвети, здравству и култури НЕ ТРЕБА S – 400” итд. итс.??? Пејковић и Јарамаз, СРБИ само тако!?!

  2. Nakon onog mediokriteta, sada Lolek i Bolek dobijaju platformu da pljuju u vis. Tužno.

    1
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading