Демант од Иванка Василевска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ

Најостро ги демантирам ставовите кои ми се прикачуваат, а во врска со наводно интервју за српски медиум „Стање ствари“

Иванка Василевска

Во однос на објавенот текст на спрскиот политичко-православен портал „Стање ствари“. Со наслов „Срби су братски народ, пројекат македонске цркве није заживео“ Во ерата на лажни вести и медиумски извртувања на зборовите, најостро ги демантирам ставовите кои ми се прикачуваат, а во врска со наводно интервју за српски медиум. Веднаш укажувам дека не се работи за интервју, туку за слободен разговор, академско толкување на состојбите на Балканот, а во врска со барањата кон Македонија и Македонците од соседите на Република Македонија и во корелација со ткн. Тиранска платформа, Преспанскиот договор, Договорот со Софија и црковниот спор СПЦ-МПЦ.

Српскиот медиум објавува нецелосни ставови, надвор од контекстот на искажаните реченици. Всушност, српскиот портал прави целосно извртување на изнесени ставови од академско толкување, ставови кои што не ги задираат македонско- албанските односи. Тоа што не е пренесено е ставот дека не сите соседи на државата се согласуваат на бришењето на македонскиот народ, идентитет, посебност и унитарна држава, потоа дека се работи за академско толкување на идни раздвижувања на светските сили предизвикани од можна федерализација на државата, што не би било можно без воено насилство. Не се пренесени и целосно се извртени и толкување на црковниот спор, при што целосно е лажно пренесен ставот кој што се однесува на заживувањето на ткн. Црква на Вранишковски, а не на Македонската православна црква.

Демант и барање за извинување е испратено и до српскиот медиум, особено што предизвика лавина од лажни вести и толкувања во Македонија. Убедена сум дека преку моите медиумски настапи, граѓаните во Македонија се запознаени со моите ставови и нема да потпаднат во виорот на манипулациите и злоупотребите кои се базираат неавторизираното интервју.

Со почит,
Иванка Василевска



Categories: Разномислије

Tags: ,

6 replies

  1. Напомена Стања ствари: Да не би опет дошло до некаквог неспоразума, текст демантија нисмо посрбљавали него смо га оставили у оригиналу.

  2. Pa šta je bilo? Neka Stanje Stvari da neko objašnjenje

  3. Плавојка нам је врло брзо појаснила оно што смо знали и без њеног академског толкувања, да ћуд женска смијешна је работа, да Срби и Македонците нису браћа и да Србија у БЈРСМ нема најпоузданијег савезника, само “тга на југ”. Било би лепо и кад би господин Малешевић истресао нешто пепела из новинарске пепељаре и себи на главу, па написао нови чланак под радним називом “Не знам шта ми је плавка сипала у пиће док је трептала академским окицама”. И да се разумемо, ја му не замерам, пао је на правом испиту. Данас је остало тако мало фрајера који политичке ставове базирају на мирису женске косе.

  4. Ako dobro razabiram, stvar je ipak logicna. Prosto je bilo nemoguce da neko u bugaraskoj partijskoj nomenklaturi koja joj je dala zaposlenje I privilegije izjavi onako o tzv. MPC. Njoj tamo ne bi bilo vise opstanka, ma sta da stvarno misli. Intrvjuer je verovatno vise gledao nego slusao. Konvertitska logika ovde nije drugacija nego u svim okolnim slucajevima, samo je nesto manje istorijski tragicna. Od trenutka kada je lazna I nametnuta elita prodala dusu djavolu I povukla nedotupavnu masu sa sobom, ugradili su u sebe I klicu samounistenja od koje se ne mogu osloboditi sve do poslednjeg mohikanca koji ce u kafani naruciti svoju poslednju pesmu – Oj Srbijo, skini mi se s ledja. Ne treba da brinemo za taj bivsi deo naseg naroda, njima spasa nema, oni svesno srljaju u svoj nestanak. Treba da brinemo o ovdasnjim konvertitima oko nas (o kojima Antonic pise) dok je jos vreme I dok kancer nije metastazirao poput ovog makedonskog. Ostace samo uspomena na jedan bivsi narod koji je, pre nego sto se samoubio, razrusio groblja sopstvenih oslobodilaca I unistio urnu sa Rajsovim srcem na mestu gde su oslobodioci posle golgote u ushicenju ljubili svoju zemlju na vrhu Kajmakcalana.

  5. @Стање ствари
    Ако сте насели, а надам се да вам је текст подметнут, реците, биће нам свима лакше.

  6. Добар приказ колеге из novatv.mk (https://novatv.mk/vasilevska-27-april-beshe-holivudsko-stsenario/)

    Василевска демантира дека дала интервју- интервјуто останува на сајтот

    Интервјуто на Василевска за сајтот „Стање ствари“ е објавено пред два дена. Но, откако денеска делови од интервјуто се појавија во јавноста во земјава, на сајтот се појави демант од Василевска

    НОВА ја контактираше редакцијата на сајтот „Стање Ствари“. Од таму кусо одговорија дека демантот на Василевска е објавен, интервјуто останува на сајтот и други коментари немаат.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading