Свети владика Николај: „Ништа од нас не може бити!“ или Прогноза оних који немају вере ни у себе ни у свој народ

Они не верују у себе, па следствено не верују ни у друге људе. За њих су сви савремени људи жалосни и дегенерисани малишани, који су дошли на свет само да помраче славу и смање величину својих предака

Свети владика Николај (Велимировић)

Није лоше да ово поново чујемо, размислимо и припремимо се за будуће догађаје.
Свештеник Ненад Илић

„Гледах пиле на црној табли где трчи у кругу, обележеном белом кредом. Гледах га дуго како трчи и не усуђује се прескочити белу линију, која му ваљда изгледаше или као жива ствар или као висок зид.

Таква је, рекох у жалости, и душа моја, кад мисли да је од њене слободе деле или неки моћни дивови или страшно високи зидови. У ствари између њене тамнице и слободе постоји само једна уображена линија, тања од длаке.“

Извор: ФБ страница свешт. Ненада Илића

„Ништа од нас не може бити! – такву нам прогнозу постављају сви они људи, који немају вере ни у себе ни у свој народ. Овакви људи су се веома намножили код нас у Србији. Они су као беспосленици, који ходе по пијаци, завирују у свачију продавницу, у свачије лице, у свачију робу, све критикују. Они немају ничега свога да изложе и продају, осим мрзовољне критике, која је уосталом у овој земљи постала врло јефтина.

Они не верују у себе, па следствено не верују ни у друге људе. За њих су сви савремени људи жалосни и дегенерисани малишани, који су дошли на свет само да помраче славу и смање величину својих предака. Они често говоре: „Кад би ово савремено покољење цело изумрло, можда би се онда подигло какво ново покољење, достојније и способније од овога”.

Свети Николај Српски

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)



Categories: Поново прочитати/погледати

Tags: , ,

2 replies

  1. @ Jovan T.

    Свети владика Николај,
    Молитве на језеру
    https://svetosavlje.org/molitve-na-jezeru/7/ и

    Беседе под Гором
    http://spc.rs/sr/o_budutshoj_sretshnoj_otadzhbini

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading