Блиц: Таксисти после прекида блокаде Београда добијају субвенције по неколико хиљада евра

Александар Вучић је након састанка, рекао да ће таксисти добити сувбвенције државе, али није прецизирао о каквим субвенцијама је реч

Фото: Вечерње новости

Субвенције које би београдски таксисти требало да добију од државе након одлуке да прекину вишедневну  блокаду града односе се на „новчану помоћ коју ће таксисти моћи да искористе за куповину возила“, сазнаје „Блиц бизнис“.

Субвенције ће, према нашим информацијама, бити у висини од по неколико хиљада евра, а таксисти ће морати да испуне два услова.

„За сада није познат прецизан износ, али је договорено да би држава сваком таксисти дала по неколико хиљада евра тако што би новац уплатила продавцу возила којег одаберу таксисти“, каже наш извор из редова такси удружења.

После дванаест дана блокаде центра Београда таксисти су 15. октобра окончали протест и то након разговора са председником Александром Вучићем. Вучић је након састанка, рекао да ће таксисти добити сувбвенције државе, али није прецизирао о каквим субвенцијама је реч.

Наш саговорник, међутим, додаје и да држава заузврат од таксиста тражи испуњење неколико услова.

„Два кључна услова за добијање субвенције су да је такси превозник регистрован и да нема дуговања према држави. Услова ће сигурно бити још , попут рецимо, да се такси делатношћу бавите одређено време, али коначна листа тек треба да буде дефинисана“, каже наш извор.

Подсетимо, Александар Бјелић, један од представника таксиста рекао је јуче да је током током састанка у Председништву држава већ почела да спроводи закон и пре њиховог договора, као и да је председник Вучић обећао субвенције државе како би такси служба била унапређена.

Вучић је јуче казао да је за грађане најважније да је „процес одблокиран“.

„Разговарао сам с људима, молио их већ данима индиректно, а данас и директно (да не блокирају Београд), и хвала им на разумевању. Нама остаје тежак посао, знате сви о чему се ту ради. Таксисти су потпуно посвећени унапређењу своје службе, томе да њихова услуга буде на највишем нивоу, а држава је спремна да им понуди субвенције за то“, казао је председник Србије.

У Београду, иначе, има око 6.500 таксиста, а у Новом Саду око 1.200.

Многи таксисти нису се слагали са прекидом протеста. Блокаде су бранили речима „издаја, издаја“ а није изостала ни свађа таксиста.

Опрема: Стање ствари

(Блиц, 16. 10. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Хајде, дежурни родољупци, ударите опет у кукњаву против капитализма. Зар је ово капитализам?

  2. Ономад*,
    говорило се за неке ситуације да је
    “сличност између слона и парадајиза што су оба црвени. Осим слона.”

    *ℳ, marka, nemačka valuta pre evra. Kurs u momentu promene, zavisno gde ste se nalazili u tom trenutku, kretao se od 1:1, do 2:1.
    Kao i danas. Za Nemačku.

    https://i.pinimg.com/236x/4c/0c/28/4c0c281ddc2f6600ef9591c2159a6094–painted-elephants-the-elephants.jpg?nii=t

    Отприлике.

    #

  3. Za tu bagru subvencije od nekoliko hiljada evrići, a Vojsci “lulček”.
    Pitajte Slovenke šta je to.

  4. Опет нуди туђе и млати туђим по копривама. Прича се да зна и краве да семени, да вози возове осликане иконама и да игра Шоту!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading