Мило Ломпар: Нисам прихватио понуду да говорим на свечаности СПЦ због ордена који је тамо уручен

Постоје чинови који сами за себе говоре. Немам потребу да то релативизујем и објашњавам, рекао је професор Мило Ломпар

Мило Ломпар (Извор: Јутјуб)

– Постоје чинови које треба и можете да објашњавате, а постоје чинови који сами за себе говоре. Тачно је, нисам прихватио понуду да говорим на тој свечаности, због ордена који је тамо уручен. Немам потребу да то релативизујем и објашњавам“, рекао је професор Мило Ломпар у најновијој „РасПравди”, говорећи о недавној свечаности којом је обележено осам векова аутокефалности Српске православне цркве, а на којој је председнику Србије Александру Вучићу додељен Орден Светог Саве.

– Обележавање јубилеја Српске православне цркве почело је литургијом, која није преношена на РТС-у већ је тамо у то време ишла „Шареница” – додао је, гостујући у истој емисији, председник Народне странке Вук Јеремић, бивши министар спољних послова. – Када је моја супруга, која је радила на РТС-у, позвала своје бивше колеге да их пита зашто нема преноса, речено јој је да преноса нема зато што Вучић не присуствује литургији. Али, чак и то на страну, три дана је трајало обележавање јубилеја, а од тога два дана сте два дана на свим телевизијама могли да гледате посету турског председника Србији. Наравно да је Турска важна и да треба развијати односе са Турском, али у том тренутку та посета није била баш у потпуности примерена.

Вук Јеремић (Извор: Јутјуб)

Поред Вучићевог ордена, гости су говорили и о додели Нобелове награде Петеру Хандкеу, односно хистеричним коментарима којима је та одлука пропраћена у околним али и западним земљама, затим о ситуацији око Косова и Метохије, о томе како се политика и речник Вучићевог режима поклапају са оним што заступа и говори Друга Србија, као и о наслеђу Слободана Милошевића и Петог октобра.

Емисија „РасПравда”, аутора и водитеља Миодрага Зарковића, приказује се на Јутјуб каналу „ХелмКаст”, а настаје у сарадњи са порталом „Правда”.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ХелмКаст)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Gospodine Lompar, samo mogu reci bravo, bravo, bravo.

  2. Литургија није преношена, али је објављено да јој је присуствовао Ивица Дачић.А он је стигао у Жичу око 12:30кад је Литургија увелико завршена и народ кренуо да се разилази.Видела својим очима.

  3. AV i ID su zlo srpskog naroda, zajedno sa prekodrinskim MD.

  4. Није (дословно)пренето који је тачно разлог г.Ломпар навео, али ако је тачно ово: “Нисам… због ордена који је тамо уручен”, онда је то округло па на ћоше, јер ако је хтео јасно да каже, требало је: “Нисам… због оног који је тај орден добио”. Овако, како је речено у наслову, могло би се мал`те не разумети да се то односило на сам орден, а не на одликованог.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading