Милош Јовановић: Велико питање да ли је бојкот избора сврсисходан

Не видим назнаке да уз бојкот избора можемо да убрзамо смену режима, изјавио је председник ДСС-а Милош Јовановић

Милош Јовановић (Фото: ДСС)

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да ће ДСС одлуку о изборима донети када они буду расписани, али да да не види назнаке да уз бојкот може да се убрза смена режима.

„ДСС ће одлуку о изборима донети када они буду расписани. Мој лични став је да је велико питање да ли је бојкот сврсисходан и не видим назнаке да уз бојкот можемо да убрзамо смену режима. Србија данас пати од лоше власти али и од не много боље опозиције“, оценио је Јовановић гостујући у емисији Политбиро на Радио телевизији Војводине, преноси ДСС.

Јовановић је навео да ће ДСС на предстојећим изборима тражити договор са покретима, грађанима и угледним личностима.

Као разлог неучествовања ДСС-а у дијалогу са европским парламентарцима, Јовановић је навео начелан став те странке да „не прича о унутрашњим проблемима тамо где су странци“.

„Ја ако имам проблем у кући не идем да причам на улици о брачним проблемима. А како да долази неко из ЕУ да нам објашњава о демократији, кад демократски дефицит значајно фали и самој ЕУ. Питање Брегзита нерешено, док се самом Унијом технократски влада“, казао је Јовановић.

Плакати „Рама персона нон грата“ (Извор: ДСС/N1)

Поводом јучерашњег привођења групе омладинаца ДСС који су кренули у Нови Сад на протест против доласка Едија Раме, Јовановић је казао да је „нетачно полицијско саопштење да су они рутински заустављени јер су били на траси колоне страних делегација“.

„Власт и одређене службе су очигледно знали да они иду тамо, јер су само та два аутомобила била заустављена. Није пролазила било каква колона. Ово је доказ одсуства правне и показатељ присуства партијске државе“, навео је председник ДСС-а.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 11. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading