Вучић, Заев и Рама: Циљ да до краја 2021. грађани три земље границе прелазе уз личну карту

Вучић захвалио Рами и Заеву што су провели дан и по у Србији и изразио уверење да ће међусобна сарадња бити све ближа и боља

Еди Рама, Александар Вучић и Зоран Заев (Фото: Танјуг)

НОВИ САД – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, после трилатералног састанка са премијерима Северне Македоније и Албаније, да се данас разговарало у корист грађана све три земље, те да је циљ све тројице да се до краја 2021. „границе наших земаља прелазе само уз личну карту”.

„Документ који ћете видети заснован је на слободи протока капитала, робе, услуга и људи, јер људи у нашим земљама заслужују бољи живот и мању незапосленост”, рекао је Вучић новинарима, на заједничкој прес конференцији и истакао да је реч о кључним слободама, односно вредностима, које су међународно прихваћене, а промовише их ЕУ, пренео је Танјуг.

Истовремено је истакао да ће овај договор, осим грађанима, донети бољитак и економијама, односно привредама ових земаља.

На наредном састанку, који ће се одржати већ 10. новембра у Охриду, три земље изаћи ће са најконкретнијим мерама, најавио је председник Србије.

Вучић је, након састанка са премијерима Албаније и Северне Македоније, Едијем Рамом и Зораном Заевом о уклањању баријера за привредну сарадњу.

„Циљ је да до краја 2021. направимо услове да уз личну карту пређете све наше границе”, поручио је Вучић подсетивши да са Албанијом немамо још могућност путовања уз личну карту.

„Верујемо да можемо да скратимо чекање камиона на нашим границама, јер по анализи Светске банке, 26 милиона сати наши камиони губе на граници. То би била велика уштеда, и имали бисмо већи новац за веће плате”, објаснио је он.

Вучић захвалио Рами и Заеву што су провели дан и по у Србији и изразио уверење да ће међусобна сарадња бити све ближа и боља.

„Можете ли да замислите да имамо једно тржиште рада? Повећава се конкурентност, лакше се долази до решења и нема проблема. Ко има радну дозволу у Скопљу, има је у Београду, ко је има у Београду има је у Тирани… То су фантастичне ствари, ако то успемо да решимо… А, план је да решимо до 2021. године”, рекао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Коме бре ово треба, осим Шиптара? Који ће Србин да иде у Албанију? Стварно нас подтцењује и зато ће му стићи рачун.

  2. Само преко нас мртвих – дословно! Ако се ово спроведе у дело, Срба има да не буде.

    Зауставимо овог монструма!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading