Саша Радуловић: Србија и историјски говор Доналда Трампа у УН

Трамп није пријатељ Србије нити ми пада на памет да се сложим са свим што говори. Али је бољи по интересе Србије и света од свих председника САД од Кенедија до данас

Саша Радуловић (Фото: Доста је било)

Банкарски глобализам је навећа претња по демократију и слободу целог човечанства. Не постоји већи фашизам од тога.

Трамп је први суверенистички председник САД од Кенедија до данас. Овако није говорио ниједан председник САД-а од кад сам ја жив, а имам 54 године. Ово је историјски говор који сведочи о тектонским геополитичким променама које нам се дешавају пред очима. Све најважније новинске агенције у западном свету су под контролом банкарског глобализма, сви најважнији медији, новине, телевизије, сви најважнији канали комуникације. То је главни инструмент зла.

Исто важи и за Србију. Сви национални медији. СВИ.

Трамп није пријатељ Србије нити ми пада на памет да се сложим са свим што говори. Али је бољи по интересе Србије и света од свих председника САД од Кенедија до данас.

Глупости и блаћење које сви највећи светски медији пуштају против Трампа је прешло у хистерију. Ово важи и за све друге суверенистичке политичаре. Сви су: „расисти, фашисти, будале“. А Клинтонови, Блерови су шта?

Интересантно је да у Србији „Н1“ предњачи у нападима на Трампа.

За Србију је важно да схвати да су СВЕ светске силе КОЛОНИЈАЛНЕ силе и да се то неће променити без обзира на то ко је на челу. И САД, и УК, и Русија и Кина. Али да јесте важно да ли подржавају суверенизам као политику или су инструменти банкарског глобализма.

Аутор је оснивач Доста је било и народни посланик

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 7. 10. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Одличан текст сем задње реченице која је чисти нонсенс. Ако су све светске силе колонијалне силе, а јесу, како било која од њих може да подржава суверенизам као политику? За сваку колонијалну силу сувереност важи само за њу саму, док све остале државе виде искључиво као могући плен (колонију).

  2. Кина и Русија нису колонијалне силе, посебно кад је реч о Србији. Запад то јесте, и увек је био.

    Паметном доста.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading