Позив на други округли сто „Реинтеграција или разграничење: Разговори о будућности Косова и Метохије“

Други округли сто, који ће се одржати 10. октобра, биће прилика да се из прве руке обавестимо о стварном стању ствари на Косову и Метохији

Други округли сто из циклуса Реинтеграција или разграничење: Разговори о будућности Косова и Метохије биће одржан 10. октобра 2019.године, од 14.00 до 17.00, у Свечаној сали Машинског факултета у Београду.

Говориће:

Живојин Ракочевић, писац и новинар, Грачаница
Проф. др Александар Ђикић, председник Српског националног форума, Грачаница
Дејан Баљошевић, бивши координатор за Ораховац Координационог центра за КиМ, Ораховац

Процењујући штетност изостанка сагласности свих делова српског друштва у погледу решења за будућност јужне српске покрајине, сматрамо да је дужност српске академске заједнице да понуди свој прилог решењу овог животно важног питања. Из тог разлога окупљамо компетентне учеснике из различитих области, који ту тему могу да сагледају с различитих становишта.

Други округли сто, који ће се одржати 10. октобра, биће прилика да се из прве руке обавестимо о стварном стању ствари на Косову и Метохији и о томе како Срби из Метохије и са Косова виде путеве решавања будућности јужне српске покрајине.

Први округли сто



Categories: Моба

Tags: , , ,

1 reply

  1. Дакле, реинтеграција или велеиздаја? Да је Србија правна држава, то би значило, учешће на скупу за једне, а робија за друге.

    Пошто није, издајници су слободни да промовишу издајство као “стратегију” и “решење”.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading