Ивица Дачић: Палмер ми је пре два месеца рекао да ће Курти и Мустафа да формирају владу

Дачић рекао да Американци сами признају да је то „мало сложенији захват имајући у виду да се први пут суочавају са Самоопредељењем, странком која се залаже за Велику Албанију”

Ивица Дачић (Фото: Бета/МСП)

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је у Београду да му је амерички изасланик за Западни Балкан Метју Палмер пре два месеца рекао да САД очекују да ће Аљбин Курти и Иса Мустафа формирати владу.

Дачић је након 19. економског самита Србије у хотелу „Метропол” новинарима рекао данас да Американци сами признају да је то „мало сложенији захват имајући у виду да се први пут суочавају са Самоопредељењем, странком која се залаже за Велику Албанију”, пренела је Бета.

„Једна је ствар шта неко говори када је у опозицији, а друга је ствар шта ће радити када дође на власт”, рекао је Дачић и додао да Србија не може да утиче на то кога ће грађани Косова да бирају и да мора да сарађује са свима, без обзира на то да ли се некоме нека политичка партија свиђа или не.

Према прелиминарним резултатима са 95,88 одсто пребројаних гласова, Самоопредељење Аљбина Куртија је победник на изборима који су јуче одржани на Косову са 25,79 одсто, док је Демократски савез Косова Исе Мустафе на другом месту са 25,05 одсто гласова.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Да ли би Ивица могао да каже, шта му је Палмер рекао, ко ће у Београду да формира владу после избора? Или је још рано, али обавезно да јави чим му каже.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading