Александар Вучић честитао Ангели Меркел Дан немачког уједињења

Уверен сам да ће немачка држава, која је мудрим решењима својих лидера увек знала да надвлада велике изазове, наставити да ниже успехе, наводи се у Вучићевој поруци

Александар Вучић и Ангела Меркел (Фото: Reuters/Fabrizio Bensch)

Председник Србије Александар Вучић честитао је Дан немачког уједињења немачком председнику Франк-Валтеру Штајнмајеру и канцеларки Ангели Меркел, саопштено је из Председништва.

„Уверен сам да ће немачка држава која је храбрим одлукама и мудрим решењима својих лидера увек знала да надвлада велике изазове, наставити да ниже успехе на којима се темељи и благостање Европске уније у којој и Србија жели да добије место“, наводи се у Вучићевој поруци.

Српски председник је навео да ће Србија „увек бити искрен пријатељ и поуздан партнер“ Немачкој, кроз примену европских вредности и евентуално чланство у ЕУ, али и одржавањем стабилности у региону која је, према Вучићу, услов сваког напретка.

Вучић је навео и да су билатерални односи две земље на највишем нивоу у историји, а да су немачке инвестиције и компаније добрим делом заслужне за развој српске економије.

Опрема: Стање ствари

(Бета/N1, 3. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. „Уверен сам да ће немачка држава која је храбрим одлукама и мудрим
    решењима својих лидера увек знала да надвлада велике изазове,
    наставити да ниже успехе на којима се темељи и благостање Европске
    уније у којој и Србија жели да добије место“, наводи се у Вучићевој поруци.“ ?!
    “…благостање Европске уније у којој Србија жели да добије место – Вучић“ ?!
    Испуњају се надања АВ!
    Ангела Меркел је срдачно честитала АВ на овој вести:
    srbin.info/politika/austrijski-ministar-sa-srbijom-dogovoreno-da-bude-centar-za-migrante/!!!
    Алал вера!
    Драган Славнић

  2. Можда би требало нашег, Немачком, одушевљеног председника подсетити да је убрзо после немачког уједињења дошло до југословенског разједињења. Они су, својим брзим признавањем отцепљених република Хрватске и Словеније за нове државе, довели до крвавог грађанског рата у Југославији. А када су САД и ВБ кренуле на СРЈ-Србију 1999. године са НАТО пактом, Немачка је, чини се са великим задовољством, изашла са својом војском, први пут ван својих граница, да бомбардује нашу земљу. Захваљујући њиховој помоћи постали смо водећи у региону по фабрикама за склапање аутомобилских каблова и великим трговинским ланцима као што је “Лидл”.

  3. Poštovani, danas ste objavili vest da je predsednik Srbije uputio čestitku nemačkim zvaničnicima povodom “Dana ujedinjenja “. To je pogrešno. Danas se slavi “Dan nemačkog jedinstva” ( Tag derdeutschen Einheit) koji se je do ujedinjenja obe nemačke države slavio 17. juna.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading