СНС понудила сет мера за унапређење изборних услова

Meђу мерама које је СНС понудила ради побољшања изборних услова су оне које спречавају функционерске кампање и злоупотребу јавних средстава у кампањи, рекао Небојша Стефановић

Шести округли сто на ФПН-у (Фото: Танјуг)

На шестом округлом столу о изборним условима, одржаном данас на Факултету политичких наука (ФПН) у Београду, Српска напредна странка предложила је сет мера које је власт спремна да спроведе како би унапредила изборне услове.

Како преноси Бета, министар полиције Небојша Стефановић, који је учествовао на округлом столу на ФПН, каже да то није коначан сет мера, да ће додатне мере бити предложене у понедељак после додатних консултација са коалиционим партнерима.

„Међу тим мерама су и оне које имају за циљ спречавање функционерске кампање и злоупотребе јавних средстава у кампањи”, рекао је Стефановић.

Он је рекао да је власт у највећој мери узела препоруке невладиних организација које су предлагали на састанцима.

„То нису само измене закона, имате и тренинге и обуке”, поручио је Стефановић.

Најавио је и да ће упражњена места у Савету РЕМ-а бити попуњена.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 9. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Meђу мерама које је СНС понудила ради побољшања изборних услова су оне које спречавају функционерске кампање и злоупотребу јавних средстава у кампањи, рекао Небојша Стефановић
    ++++
    У логору, у коме управник именује главну изборну комисију, контролише штампу-количину-дистрибуцију изборног материјала, утиче на избор локалних комисија, уз стотине хиљада партијских кадрова запослених у државној служби од месне заједнице до републике који добију за себе и све остале чланове породице који имају право гласа већ попуњене „ гласачке „ листиће.
    Па, уз немогућност гласања свих оних који су из земље побегли због његове политике, уз више од милион „ гласача „ који не постоје у бирачком списку https://www.srbijadanas.net/sindikat-policije-u-birackim-spiskovima-preko-1-700-000-nepostojecih-glasaca/ у ситуацији када његова главна изборна комисија и броји гласове, у регуларност таквих избора могу да поверују само ометени у развоју.
    И треба.
    Њима су и намењени.

  2. СЕТ мера???

    Да није СЕПЕТ?

    Они што село нису видели само на мапи или разгледници знају да је сепет врста корпе, тако да може да се каже ”корпа мера”.

    Али не, мора да буде окупаторска реч, а како и не би кад су мере донесене на основу ”препорука невладиних организација”, а зна се на ком језику ове добијају своје задатке.

    И министар је дао свој прилог слугерањском кварењу језика, рекавши да ”…имате и тренинге и обуке”. Још кад би знао да каже каква је разлика између обуке и ”траининга”!

    Ситнице, рекло би се, али и оне откривају јад и беду окупације.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading