Драган Весовић: Апел патријарху и епископима СПЦ за осуду јавне пропаганде хомосексуализма

Ако су наши властодршци не само заћутали, већ су у свом безумљу постали најревноснији извршитељи налога геј покрета, да ли, часни оци архијереји, ми православни хришћани смемо да заћутимо

Хаџи Драган Весовић (Фото: Двери)

Ћутањем се Бог издаје.
Св. Григорије Богослов

Часни оци архијереји,

Тргови и улице нашег престоног Београда и бројних других српских градова били су протеклих дана места до сада најбруталније промоције хомосексуализма, кога је велики учитељ Цркве, Св. Јован Златоусти, означио као грех гори од убиства. Разврат и неморал који је током тих дана виђен на улицама наших градова по гнусоби превазилази чак и описе римских Баханалија и Сатурналија. На овогодишњој паради срама оскрнављене су пред нашим очима две највеће Србинове светиње, православна вера и деца, јер су ругачи злоупотребили децу и богохулну икону са ликом Пресвете Богородице у дугиним бојама за пропаганду идеологије политичког хомосексуализма. Испуњавајући прошлогодишњу претњу да ће параде срама организовати и ван Београда, вође геј покрета су јасно потврдиле да желе да својом протвиприродном идеологијом загаде сваки крај наше, мученичком крвљу освештане, земаљске Отаџбине. Истовремено су нам и ове године гласно поручили да, у рату који се против православног Српства води „другим средствима“, неће одустати све док нам доношењем закона о регистровању истополних заједница не разоре Богом благословене установе брака и породице, које су вековима биле наше „мале Цркве“ и прве школе националне културе и сећања.

Гледајући све то не можемо као православни хришћани а да се са страхом не сетимо опомене Господње: „Није могуће да не дођу саблазни, али тешко ономе преко кога долазе“ (Лк. 17:1). Ако су наши властодршци не само заћутали, већ су у свом безумљу постали најревноснији извршитељи налога геј покрета, да ли, часни оци архијереји, ми православни хришћани смемо да заћутимо док се наша деца саблажњавају сценама разврата и пропагандом хомосексуализма? Ако ћутке гледамо како председница владе Србије пропагира хомосексуализам међу децом на паради срама, неће ли се тада на свима нама остварити страшно пророштво Господње да „који саблазни  једног од ових малих… боље би му било да се објеси камен воденички о врат његов“ (Мт. 18:6).

Ана Брнабић са децом на геј паради (Фото: Срђан Илић)

Часни оци архијереји, имајући у виду јеванђељски наук да се „Богу, треба већма покоравати него људима“ и страшне речи Светог Писма које сте и сами изрекли у чину епископске хиротоније да је „проклет свако ко немарно твори дело Божије“, синовски Вас коленопреклоно молим да дигнете саборни глас против јавне промоције хомосексуализма и истовремено затражите да се инкриминише пропаганда хомосексуализма међу малолетним лицима, те да већ сада оштро осудите најаву доношења закона о регистрацији истополних заједница. Једном речју, у име Богом поверене Вам пастве затражите од представника државних власти да неодложно наведеним мерама, а у складу са Уставом Републике Србије (чл. 54)  и праксом  Европског суд за људска права (Otto-Preminger-Institut v. Austria, 1994), заштите јавни морал огромне већине грађана Србије.

Целивајући Ваше свете деснице,
до краја одан на путу Светог Саве
др Хаџи Драган Весовић, народни посланик,
члан Председништва Српског покрета Двери

Опрема: Стање ствари

(Двери, 20. 9. 2019)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

7 replies

  1. ”Драган Весовић: Апел патријарху и епископима СПЦ за осуду јавне
    пропаганде хомосексуализма”

    Изађи на улицу, свакодневно, сведочи и заступај тај став са истомишљеницима,
    па онда тражи то што тражиш.
    Нађи истомишљенике, међ живима /а има их и то чине свакодневнео, и сваке
    суботе пригодном литијом , испред Владе Србије, Саборне цркве, Народе
    скупштине, РТС-а.
    То су ”ваљевски грачаничари” који то чине више од 3 године, на начин како је
    то чинио и пок.прота Жарко Гавриловић – речју и делом!
    Пробај: ништа не кошта, не боли, а може бити од користи!

    Драган Славнић

  2. ………….. да ли, часни оци архијереји, ми православни хришћани смемо да заћутимо док се наша деца саблажњавају сценама разврата и пропагандом хомосексуализма? Ако ћутке гледамо како председница владе Србије пропагира хомосексуализам међу децом на паради срама, ……….
    ++++
    Не да часни оци не смеју да протествују, већ им је то и обавеза.
    Да сагну главе, и да ћуте.
    Подсетимо се, задњи пут пре пет година, СПЦ је изразила световној власти протест против организовања параде педера у држави где живи већинско становништво које верује у Оног ко је Пут, Истина и Живот.
    А шта се променило ? ништа нарочито, само што су патријарха јавно питали : „ Чекај бре, ти рече да си за придруживање Србије Европској унији ? а вамо осуђујеш оно што су „ европске вредности „ ако си за Европу онда си и за све њене вредности.

    Од онда се ућутао, и он и часни оци-архијереји. Сви они, заборављајући речи великог србског светила, Светог владике Николаја, о тој истој Европи.
    Из говора србском народу „ Кроз тамнички прозор „ актуелне, а посебно данас.

    „ Ај, браћо моја, зар ви сви то не видите? Зар ви сви нисте осетили мрак и злочин антихришћанске Европе на својим леђима? Хоћете ли уз Европу или уз Христа? Уз смрт или уз живот? Питате се. Разведрите се. Одлучите се. Смрт или живот. То двоје ставио је некад Мојсеј пред свој народ. И ми стављамо пред вас. Знајте: Европа је смрт, Христос је живот. Изаберите живот да живи будете на век. АМИН „.

    А што се тиче оне сподобе из ј…. куће у Немањиној број 11, и о њој СПЦ има веома лепо мишљење.

    https://patriot.rs/mitropolit-porfirije-ministarki-brnabic-imate-moju-i-punu-podrsku-spc-da-budete-premijer-niko-se-tome-ne-protivi/

    Јавно изречено.

  3. Где беху Двери када су Антонија и екипу хапсили 15.09? Где беху архијереји и свештеници?
    Смем да се кладим да осим саопштења и посланица врх СПЦ прстом неће мрднути да се замери педеру и лезбејки. Икону Богородице су скрнавили и они ћуте.
    Њих више не треба ни звати нити од њих шта очекивати. Исто тако и Двери, саопштење, изјава и тако то. Ако се Срби сами не организују као „ономад“ у Ваљеву, ови ће, буквално, радити, шта год буду хтели.
    У ствари, сви они чија реч има неку тежину, а највећу тежину има реч владика и свештеника, који ћуте пред овом пошасти, ефективно, суштински, саучесници су у педеризацији Србије, јер делују као пасивизатор.

  4. Мислим да је крајње време да престанемо да се заваравамо. Нити је Србија хришћанска земља, нити се Срби могу назвати хришћанским народом. Уставно-правно, Србија није хришћанска земља, него напротив и све ово што власт ради у смеру потпуне педеризације друштва је сасвим у складу са Уставом, а не заборавимо ко га је донео и на чије инсистирање је донешен. Мени, 2006. коментаре који критикују предлог Устава, нису хтели да објаве на НСПМ. Није тада било силе и аргумента који би наше патриоте убедили у несрпски и нехришћански карактер Устава. Као што их до 2015. није било могуће убедити у опасност од илегалне и масовне миграције.
    Друго, Срби су хришћански народ колико су и Французи католици, с том разликом што је у Србији друштвено пожељно декларисати се као верник, а у Француској није, што само говори да је српско друштво лицемерније од француског и ништа више. Међутим, суштински, наравно, ни о каквом хришћанском народу не можемо говорити у земљи у којој се годишње направи 100 хиљада чедоморстава и то уопште није тема у јавном простору. У односу на Србију, на пример, Алабама није хришћанска земља, него манастир. Свака афричка земља која није муслиманска је узор хришћанске земље и хришћанског морала за Србију.
    И тако, да не набрајам сад све остало што је познато, порнографија, индустрија забаве, разврат, разводи, псовање … Доведите странца десет дана у Србију и ни по чему, апсолутно ни по чему, неће видети да се ради о хришћанској земљи осим по храмовима, који, у том окружењу, више делују као остаци неке стале и изумрле цивилизације него као светилишта живог народа око њих. Оно што ће видети су Гуча, Егзит, Бир-фест, чваркијаде, пихтијаде, … храна, пиће и курве, јефтини и у изобиљу. Ето, то је Србија, већинска. Ово мало што је остало по неким „џеповима“, то је све, суштински, за судбину земље неважно.

  5. Двери већ одавно одлазе на консултацију у америчку амбасаду, па о породици више и не говоре.Црквени великодостојници се дотирају милионима од стране садашње владе да би ћутали о Косову, убаци се понека аферица Качавенда или Пахомије толико да им запуше уста тако да премијерка слободно и без ичијег приговора прља душе најмлађих.
    Али и родитељи који су извели сопствену децу као подршку таквима, сопственој деци нису ништа добро урадили, већ су тој истој нарушили душевни мир као и шансу да нормално одрасту.

  6. А кад би нестало струје и испразниле се батерије телефона…

    „Луде ће убити мир њихов, а безумне ће погубити срећа њихова“ (Приче Сол. 1, 32)

    “29. Или како може ко ући у кућу јакога и покућанство његово отети, ако најприје не свеже јакога? – и онда ће кућу његову оплијенити.” (Св. Јеванђеље по Матеју 12:29)

    https://pixfeeds.com/images/31/603647/320-603647-best-quotes-by-gollum.jpg

    „Благословени били они који немају шта рећи, па ћуте“, Оскар Вајлд

    https://i1.wp.com/www.bizlife.rs/upload/novembar/1/oscar-wilde_1215690c.jpg

    #
    http://youbigmir.ru/wp-content/uploads/2018/11/portret-633×445.png
    #
    https://i2.wp.com/images6.fanpop.com/image/photos/32800000/Dorian-Gray-dorian-gray-32847354-500-333.jpg
    #
    https://i2.wp.com/wannabemagazine.com/wp-content/uploads/2013/07/dorijan_grej.jpg
    #
    https://alexblog.fr/wp-content/uploads/2013/01/illustrations-fungila-4.png

    R.E.M. – Losing My Religion (Official Music Video)

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading