Министарство одбране: Србија не извози оружје у Јемен

Изјаве у којима се Србија лажно оптужује за трговину оружјем могу да нашкоде и Србији и одбрамбеној индустрији

Министарство одбране Србије поново је данас саопштило да Србија не извози оружје у Јемен.

„Дневна политика трпи сваку лаж и подлост, али лагати о својој земљи је и подло и срамно”, истиче се у саопштењу Министарства одбране поводом оптужби функционера Народне странке Здравка Поноша да председник Србије Александар Вучић стоји иза извоза оружја које завршава у рукама терориста у Јемену.

„Занимљиво да Здравко Понош не тражи од других земаља извозница оружја да објашњавају одакле њихово оружје у рукама разних терористичких организација, само Србија треба да се извињава и правда, за туђе чињење или не чињење. Понош на срамоту функције коју је некада обављао (начелник генералштаба) напада само Србију”, наводе из Министарства, преноси Бета.

Како истичу, изјаве у којима се Србија лажно оптужује за трговину оружјем могу да нашкоде и Србији и одбрамбеној индустрији и углавном се дају када их на разне начине подстиче конкуренција у продаји наоружања.

Напомињу да одбрамбена индустрија Србије запошљава 13.000 људи, а са њом сарађује више од 20.000 радника запослених у кооперантским предузећима.

„Сви они могу да буду угрожени лажима и нападима на нашу земљи и њену одбрамбену индустрију”, истичу из Министарства.

У саопштењу се наводи и да је Србија према листи Барометар транспарентности коју објављује организација „Small Arms Survey” са седиштем у Женеви на петом месту у свету по транспарентности продаје наоружања.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 9. 2019)

Прочитајте још

Arms watch: Српско оружје у рукама терориста у Јемену и Сирији



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Ако је оружје легално продато некој компанији, шта их више брига шта та компанија ради са тим оружјем. Па чак и да знају да иде у Јемен, шта их брига, оружје служи за ратовање. Свим тим душебрижницима, поготову овим руским лицемерима, то треба рећи. Ко мисли о томе за шта ће његово оружје да се користи, не треба да буде у том бизнису.

  2. @Владимир Челекетић

    Руски лицемери?
    Како би се ти осећао да да даш некоме помоћ а тај то проследи твојим непријатељима?
    Овде је реч о мафији која седи у Влади и ради како им се прохте.
    Шта Србији треба да се меша у туђе ратове?
    Да би тата, бата, син, ћерка…напунили џепове?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading