Ана Брнабић: Ради се на закону о регистровању истополоног партнерства и родном идентитету

Председник Владе Србије Ана Брнабић изјавила како се у сарадњи са невладиним организацијама ради на предлогу закона о регистровању истополног партнерства и родном идентитету

Ана Брнабић и Милица Ђурђић (Фото: Андрија Вукелић/Танјуг)

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да се ради на изради закона о регистровању партнерстава и родном идентитету и да су у току разговори са невладиним организацијама.

Брнабић која је дошла на београдску Параду поноса рекла је агенцији Бета да не може да прецизира тачно када ће закон бити донет, али да се ради на томе.

Премијерка је рекла и да је Прајд време када људи треба да покажу љубав. Она је на параду дошла са партнерком Милицом са којом је недавно добила бебу. Њу је дочекао транспарент „Премијерко како је живети са свим повластицама”.

„Захтеви које имамо су сваке године исти, да се више ради на сузбијању насиља и дискриминације, највише ту адресујемо на тужилаштво које треба да ради свој посао, око покретања поступака и око истрага. Судски органи раде свој посао и полиција је много боља у последње време, међутим, оно што је битно и што очекујемо од Владе и парламента је усвајање закона о регистрованом партнерству и усвајање закона о родном идентитету”, рекао је организатор Прајда Горан Милетић.

На питање зашто ти закони нису донети, Брнабић је одговорила:

„Ја и даље стојим при томе да је за целу Србију и за мене као председницу Владе било одговорно да ја не потежем то питање чим сам постала председница Владе. Зато што ја нисам ЛГБТ председница Владе, већ председница Владе која је ЛГБТ. Дакле, председница Владе сам свим грађанима Републике Србије подједнако и треба да се борим за права свих грађана РС подједнако. Мени је жао што неки људи мисле и не слажу се са мном да је било и ургентнијих ствари и људи који су били у већим проблемима, животним, самог опстанка и да је економска ситуација била апсолутни приоритет и даље кад сам постала председница Владе“.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 15. 9. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

10 replies

  1. Sjajno,sa vrha države legalizovano usvajanje djece. Ne znam odakle su došli šetači,ali ti što su ih poslali svakako znaju šta rade. Na našoj zemlji organizuju prizivanje gnijeva Božijeg,pa posle odakle poplave itd… Sramota i za policiju i službe,da ne postoji niko u uniformi da odbije ovakav zadatak. Dobro reče neko od staraca,Srbi poslednjih vremena biće zečjeg srca.

  2. Она, сирота, не само да је лезбејка него је и потупава.
    „председница Владе која је ЛГБТ“.
    Ја мислио да је само Л. И није јасно како може да буде Г?!?
    Да, они ће ићи до краја ако се не зауставе. Одговор патриотске Србје данас је да се „окрене глава“ и цитира Библија. Јуче је у Београду било 150 момака. Пре неки дан, у Ваљеву, било је више људи, а неки од тих 150 су јуче, у Београд, дошли из Ваљева.
    Да, треба да добију све, и бракове и усвајање, заслужили су, боре се за то.

  3. Да ли премијерка зна шта је задесило Дому и Говори?И нас ће то исто снаћи ако она остане председник владе и прогура ове законе

  4. Содому и Гомору

  5. Nije zlo samo bolesnik na čelu Vlade, zlo je što oni koji su formalno protiv te Vlade imaju iste poglede na svet kao i ona (ili on ili ono…). Problem je što navodni predstavnici naroda nemaju veze sa narodom i rade sve suprotno od narodnih želja i potreba. Svakodnevno se po narodu pljuje i kaže mu se najdirektnije da je stoka čije mišljenje je nebitno. Svesna omladina se hapsi k’o zadnji ološ. Ne znam koliko će ovo bolesno stanje trajati, ali će se završiti pogubno po one koji ga nameću. Nema ovo veze sa religijom, nego sa zdravom pameću.

  6. Престани да се “бориш” за наша права јер од твоје борбе постадосмо обесправљени, необразовани, осиромашени, без потомства, без здраве деце, породице а, сви су изгледи, и без државе. Ако борба на улици не оживи, нама грађанима остаје само да се против таквих као што си ти боримо крстом, брикетима и тамјаном.

  7. Сад се спрема нормализација педофилије:

    https://summit.news/2019/09/15/ohio-college-normalizes-pedophilia-as-a-sexual-orientation/

  8. Naravno da će drugovi i drugarice promovisati rasturanje porodice kao i antinaučne laži o “rodu” i “rodnom” identitetu a radi nasilja prema porodici, deci, Srbima i Pravoslavlju. To je nažalost uobičajeno nasilje KP Srbije poslednjih godina i decenija. Učili su ih drug Engels, drugarica Kolontaj i slično umobolnici… Pažljivim pregledom programa stranaka i političkog delovanja, primetićete da se sve stranke zalažu za neku vrstu socijalizma/komunizma, odnosno za davanje novca građana, bez njihovog izjašnjavanja u svakom konkretnom slučaju zakonskih rešenja – tuđim porodicama odnosno organizacijama, kao i da se velika većina poslanika i stranaka zalaže za komunističku ideologiju “rodne” ravnopravnosti. Zapravo, stranke u Srbiji su lažne. Može se reći da postoji samo KP Srbije što vidimo i po programima i po delovanju u politici. Zaključak je da u Srbiji KP Srbije ima gotovo stopostotnu većinu u politici i Skupštini.
    Oni su svi otvoreno protiv porodice, dece, Srba i Pravoslavlja…
    Najveći komunistički zločin u istoriji je bez sumnje ozakonjenje i čak promovisanje i slavljenje abortusa kao ljudskog prava. Tom zlu nema ničega, ničega ravnog…

  9. http://www.youtube.com/watch?v=PBFEVUhzGOI

    “Kada sam čula guvernera Virdžinije Ralfa Nortama koji je pedijatrijski neurolog, kako opisuje tokom intervjua proces po kojem doktori odlučuju da odbace neželjene (bebe) koje prežive abortus to me je pogodilo. O abortusima u trećem tromesečju je rekao, citiram: “Ako je majka u porođaju, mogu vam reći tačno šta će se desiti. Novorođenče će biti rođeno, prihvaćeno i biće oživljeno ako je to ono što majka i porodica žele. Guverner Nortam je bio u pravu to je tačno ono što se dešava. To znam jer sam brinula o umirućoj bebi na drugom kraju te odluke. Moje iskustvo se desilo pre 20 godina ali kako je guverner Nortam učinio jasnim to se i dalje dešava danas. Bila sam registrovana sestra u Christ’s Hospital in Oakland Illinois (Hristova bolnica u Ouklendu, Ilinois), kada sam saznala da je radila abortuse u drugom i trećem tromesečju. Procedura zvana induced labor abortion (procedura abortusa gde se beba obično ubije injekcijom pa se porođaj izazove da se izbaci iz tela majke), je ponekad imala za ishod da se bebe rode žive i ako bi se rodile žive bilo je pušteno da umru bez ikakve medicinske nege ili intervencije. Davana im je ono što je nazivano utešnom negom, prihvaćene su kako je ukazao guverner Nortam, Jedne noći je sestra nosila dete što je preživelo abortus u prljavu vešernicu (praonicu) da umre. Kada mi je rekla šta radi nisam mogla da podnesem da to dete koje pati umre samo. Abortiran je zato što je imao Daunov sindrom i bio je između 21. i 22. nedelje starosti, oko veličine moje šake i nije se mnogo pomerao zato što je koristio svu energiju pokušavajući da diše. Sećam se da pri kraju njegovog života nisam mogla da kažem da li je živ ili ne osim ako bih ga držala prema svetlosti da vidim kroz grudi da li mu srce kuca jer je koža toliko tanka u tom uzrastu.
    Nakon što je proglašen mrtvim, savila sam njegove male ruke preko grudi, vezala ih malom vrpcom, umotala ga u pokrivač i odnela ga u mrtvačnicu gde nosimo sve naše mrtve pacijente. Ta reč prihvaćeno, koju je guverner Nortam koristio, mi je posebno iritirajuća. Koliko daleko doktori idu da uteše sebe zato što puštaju one koji prežive abortus da umru?
    Pa, nakon što sam izašla u javnost govoreći da se bebe koje prežive abortus nose u prljavu vešernicu, bolnica ( Christ’s Hospital) je napravila the comfort room (može da se prevede soba utehe ili prihvaćenosti). To je bila mala, lepo ukrašena soba, sa fotografskim aparatom za slučaj da roditelji žele profesionalne slike svojih abortiranih beba, sa stvarima potrebnim za krštenje za slučaj da žele da krste svoje abortirane bebe i foot printer (spravu za pravljenje otisaka stopala) i narukvice (verovatno identifikacione) za bebu za slučaj da žele uspomene na njihovu abortiranu bebu.
    Možete da mislite da je nemoguće da je istina što vam govorim ali slikala sam tu sobu utehe i predala slike zajedno sa mojim svedočenjem. Jasno je da mali koji prežive abortuse su u očajničkoj potrebi da donesete propis za zaštitu onih koji prežive abortus, da im omogućite zakonitu medicinsku zaštitu i da ne ostavite otvorena vrata da li će živeti ili umreti. Teško mi je da zamislim da bi bilo koji zakonodavac bio miran sa ubijanjem novorođenčadi”
    (svedočenje Džil Stanek (Jill Stanek), bivše medicinske sestre u Christ’s Hospital in Oakland Illinois. Svedočila je 10 puta pred kongresnim i državnim zakonodavnim komitetima http://www.jillstanek.com/bio/ )

    Šta reći dobri ljudi… Vidite, u nekim zemljama na Zapadu kidaju bebe na komade i ubijaju ih injekcijama i to tamo gde su dozvoljeni abortusi u drugom i trećem tromesečju trudnoće. Ali, ništa ne treba da brinemo, naši drugovi i drugarice su mnogo humaniji, u Srbiji je dozvoljen abortus do navršene desete nedelje trudnoće tako da naši sledbenici zločinačke ideologije samo omogućavaju – usisavanje beba iz majki… Ništa ne brinite dobri ljudi – to je socijalna pravda i ravnopravnost…
    Ovo je najnoviji horor koji sam otkrio http://www.safersexresurs.org/sr/o-nama/ Tu možete videti da je… paa… ipak najmonstruoznija organizacija u istoriji Planned Parenthood aktivna u Srbiji. Doduše teško je porediti to i KGB, ali u principu isto, čisto zlo.
    Sada vas pitam dobri ljudi, imajući u vidu tu činjenicu da monstrumi uveliko rade u Srbiji – koliko će vremena proći do trenutka kada abortusi u drugom i trećem tromesečju tj. kidanje beba na komade i ubijanje injekcijama bude dozvoljeno u Srbiji?

  10. Vrednosti antifašizma nisu na strani izopačene ”slobode”, već uz životvornu slobodu, ljudsku vrstu i re-evoluciju, i to čuvajući zrelu seksualnost, muškost-ženstvenost i psiho-telesno zdravlje. Živeli majka Priroda, polni um i afirmacija (dvo)polnosti! Ona nas je stvorila.

    Vučić = Brnabić = privatni izvršitelji zapadnog (auto)destruktivnog neoliberalizma, kompradorske psihopate uspostavljanja (auto)kolonijalnog kapitalizma i tendencije izumiranja Srbije
    Tito = Milošević = Putin = Lukašenko = antifašisti = ponosno onemogućavanje nametanja i širenja LGBT ideologije i onemogućavanje preko njene perverzne promocije emocionalno-telesno-seksualnog oštećenja dece i mladih u (za)datom genetsko-biološko-psihičkom polnom identitetu

    Zdrava seksualna emocionalnost = muško-ženska (dvo)polnost = razmnožavanje i produžetak gena = moguć razvoj genitalnog karaktera = radost orgazmičkog ispunjenja = zanos životvornog Erosa

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading