Мирослав Здравковић: Ђорђевићу, оставка! или Понижавање и поштовање

Да ли је однос Ђорђевића према Јокићу одраз општег стања у српском друштву: потпуне идиотизације, агресије и непоштовања вредности

Никола Јокић и Александар Ђорђевић (Архивска фотографија: Starsport)

Александра Ђорђевића сам до појаве Николе Јокића на квалификацијама за претходну олимпијаду апсолутно обожавао (имам статистику свих његових поена датих у репрезентацијама распаднутих Југославија, писану у реалном времену). На тим припремама сам се, након 15 година, одушевио једним кошаркашем: Николом. Дебељко, маса која се вуче по терену, а центар је тима, мозак екипе. На олимпијади у Бразилу разочарао ме је Ђорђевић јер му је једино против Американаца дао минутажу коју заслужује. Зар онај који је најзаслужнији за долазак Србије на олимпијаду не треба да има и највећу минутажу у екипи, ако због младости (?) већ није и њен капитен?

Јавне прозивке Ђорђевића упућене Јокићу претходних година требало је да утичу да Никола, докле год је Александар селектор, не заигра за национални тим. Зашто би долазио и губио време, свој одмор од напорне сезоне, код човека који има потребу да га понижава? А он израста у кошаркашког великана који ће, попут Ђоковића у тенису, иза себе оставити мноштво рекорда у најјачој лиги на свету.

Мирослав Здравковић (фото „Medija centar Beograd“)

Американци показују поштовање својим играчима и стартна петорка означава пет најзаслужнијих играча за тим. Може неко одиграти по минут на почетку прве и треће четвртине, али је својом претходном игром заслужио да изађе као стартер.

Нисам испратио претходне утакмице на светском првенству али ме је изненадила стартна петорка Србије против Шпаније: Јовић, Богдановић, Бирчевић, Лучић и Милутинов. Да ли је била намера да се са овом петорком изгуби утакмица? (Чему толико центара у тиму и у којој репрезентацији капитен седи на клупи?)

Уколико Ђорђевић не поштује Јокића, зашто би га судије поштовале?

А Јокић је, по мени, нови Владе Дивац, емотивни вођа националног тима који би из свих играча требало да извуче више него што су они сами свесни да могу, као што то већ чини у Денверу.

Бесно сам рекао супрузи и сину да ће најгоре након овог пораза бити када Ђорђевић оптужи Јокића за пораз, што се, на неки начин, и догодило.

Дубоко сам разочаран у Ђорђевића, мог идола из младости, јер очигледно да он није сазрео, да је једно сујетно дериште које не заслужује да буде селектор кошаркашке репрезентације. Због Јокића на првом месту.

Ово сам написао након пораза против Шпаније, а меч са Аргентином био је предвидив наставак распада репрезентације.

Овде бих додао још пар питања.

Колико година су имали Петровић, Паспаљ, Кукоч, Рађа, Дивац, Ђорђевић и други када су 1987–1991. доминирали светском кошарком?

Да ли превише изгубљених лопти против Шпаније и Аргентине указује на чињеницу да репрезентативни тим није ни формиран?

Колико још пораза националног тима Ђорђевић треба да направи да би признао да није квалификован да буде селектор?

Да ли је однос Ђорђевића према Јокићу одраз општег стања у српском друштву: потпуне идиотизације, агресије и непоштовања вредности?

Можда је одговор дао Владимир Судар.

Још увек није касно да се око Богдановића и Јокића формира знатно подмлађен тим који ће за 3-4 године доминирати светском репрезентативном кошарком. Само, хоће ли се то и догодити?

Опрема: Стање ствари

(Макроекономија, 11. 9. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Autor je ********* Potpuno me je razbesneo!Kada je to Divac bio „vodja“ reprezentacije, kada je na SP 1986-e izgubio loptu na sredini terena, kada je na OI 1988-e vodio od kosa do kosa, pa masio, kada je 2002-e, opet, izgubio loptu na sredini, ali je odglumio faul, a onda promasio oba bacanja…Jokic je drama-kvin, cela sapunica da li ce on igrati ili dizati gume i jos da bude kapiten!!!??? Stojakovic je bio drugi strelac NBA, All-stars igrac, pa nije u petnaest najboljih srpskih igraca u istoriji i nikada nije bio lider reprezentacije.

  2. Не знам аутора текста, ал најбоље да се мане коментарисања нечега, где очигледно нема појма, поготово не треба да пише док је под негативним емоцијама због пораза. Прецењује Јокића и није он за вођу, то се и видело код оног где је био искључен. Где је Ђорђевић оптужио Јокића за пораз??
    ,,Сујетно дериште које не заслужује да буде селектор кошаркашке репрезентације” Ово је већ ненормално. Није ми јасно што је пренет овакав текст. Ем пун мржње, ем пун глупости и нетачности.
    Фалио нам је ТЕОДОСИЋ то је било кључно. ( https://youtu.be/09tZ-9Mxums )

  3. Djordjević je toliko dao za ovu zemlju (kao igrač i kao trener, on je najviše zaslužan kao trener za zadnje tri medalje) da nema mesta ovakvom pisanju. Po meni glavni krivac jeste Jokić sa onim natezanjem hoće da igra, neće da igra. Takođe se toliko pričalo o Jokiću (npr. Milojević na rts kaže da je on naš najbolji igrač ikada). Svim tim je narušena atmosfera u ekipi. Ako je Đorđević i imao par grešaka, on ima toliko kredita kod nas Srba da mu ništa ne smemo zameriti. Kakav smo to narod, bojim se da svakog našeg generala ili vođu jedva čekamo da dočekamo na nož.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading