Зорана Михајловић: Зар у СПЦ нема никог мудријег од Амфилохија

Зорана Михајловић се запитала да ли у СПЦ постоје и неки други великодостојници који знају и имају нешто друго да кажу о Косову „осим бацања клетви, увреда и подјеле међу људима“

Зорана Михајловић, у средини (Фото: А. Васиљевић)

Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић реаговала је данас на оптужбе митрополита црногорско-приморског Амфилохија на рачун предсједника Србије Александра Вучића кога је назвао издајником, да је крајње вријеме да у Србији престану подјеле на „патриоте и издајнике“ и да су много несреће Србији донијели они који су је дијелили.

„Зар у Српској православној цркви (СПЦ), која је свакако најзаслужнија за опстанак Срба на Косову и која је заједно са нашим грађанима прошла кроз све грозоте свих ових деценија, нема никог мудријег, неког ко мало боље разумије проблем Косова”, упитала је у писаној изјави Михајловић

Она се запитала и да ли у СПЦ постоје и неки други великодостојници који знају и имају нешто друго да кажу о Косову „осим бацања клетви, увреда и подјеле међу људима“.

„Има ли у СПЦ неког разумнијег од оног који је држао парастос живим људима да сагледа како Влада Србије и предсједник Србије покушавају да постигну компромисно рјешење српског и албанског народа на Балкану. Или ће и СПЦ само додатно да дели већ довољно подијељен народ на патриоте и издајнике“, каже Михајловићева.

Додала је и да је “срамно такво понашање појединих црквених великодостојника”.

Mитрополит Амфилохије (Фото: СРНА)

Митрополит црногорско-приморски СПЦ Амфилохије упозорио је раније данас да ће власт у Београду „издати Косово и Метохију ако им само нешто дају” што, како је навео, потврђује недавна изјава предсједника Србије Александра Вучића да признања Косова нема без „компромисног рјешења“.

„Срам било њега и сваког другог који се одриче свога бића, памћења, светиња… Срамна је то прича”, казао је Амфилохије обраћајући се верницима испред цркве светих апостола Петра и Павла у Старом Расу код Новог Пазара, где се обиљежава 1.000 година од првог писаног помена Рашко-призренске епархије СПЦ.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вијести, 8. 9. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. А ја се уопште не питам око тога да ли у Влади Србије има неко ко има мало соли у глави. Зорана је само прави предстасвник друштванцета које себе представља за регулару власт. И друштванце и ми знако ко је ту ко и шта има да ради, али се друштванце прави луђе него што јесте и пита се као нешто о патриотизму, моралу, истини, части…

  2. “Зорана Михајловић: Зар у СПЦ нема никог мудријег од Амфилохија”

    Наспрам питања и одговор: Зар у СНС нема никог глупљег од
    Зоране Михајловић???

    Драган Славнић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading