Драгослав Бокан: Одговор ономе ко је Нико и ко се диже на прсте да би био уочљив

Поводом текста Николе Варагића „Одговор Драгославу Бокану“

Драгослав Бокан (Извор: ФБ страница Д. Бокана)

Ево одговора мени од стране онога чије име нисам ни поменуо (у мом фејсбук коментару његовог јавног коментара), јер то не заслужује.

Овим текстићем – распетим између презира према мени (о коме не зна ама баш ништа) и жеље да испадне племенит у очима својих читалаца – он још дубље показује своје праве особине и сву озлојеђеност што сам показао каквој човеколикој врсти припада.

Пре свега, он признаје да о мени не зна чак ни оне највидљивије и у јавности општепознато чињенице (које може да види у Википедији, а и у самом мом тексту на који је онако људски и добронамерно одговорио Влада Димитријевић).

Уместо тога он ме наводи као писца пар текстова на које је случајно наишао на интернету и особу о којој они патриоти које среће по протестима имају углавном веома лоше мишљење.

Није му помогло ни указивање самог Димитријевића о неким мојим књигама, за које он каже да су већ, саме по себи, довољне за мој останак у историји српске културе.

Такве ствари се, логично, превиђају кад нечија субјективна мржња уклони све трагове објективности.

Па му је то што ништа не зна о оном кога презриво коментарише ипак било довољно да, ничим изазван, крене да ми држи лекцију, називајући ме корисним идиотом актуелног режима (који, у ствари, чека милостињу са врха српске власти, па зато и пише онај свој исповедни текст, у жељи да га прочита и сажали се Велики Вођа).

И сад, рањене сујете након мог одговора, тип наставља са својом акцијом опсесивног бављења мојом маленкошћу, упорно и сасвим у духу мог описа његовог метода (качење за неког стварно постојећег, уз паразитирање његових животних сокова).

Па онда удара и с ове и с оне стране (служећи се, све као успут, удбашким процесима и намештаљкама који су ме довели на руб тоталног нестанка из јавног, али и физичког живота, што му служи „на част“), те ме лукаво и вештачки супротставља мом поштованом пријатељу и драгом саговорнику Милошу Ковићу и потписницима „Апела“ око Косова.

И ту Нико тражи даље доказе мог „лажног патриотизма“, све у истом духу описивања мене (о коме као да зна све, иако рече да не зна скоро ништа) као „контраверзног“ лика из мрачне прошлости. Кога подржава само нека секта безусловних присталица са његовог Фејсбук налога.

Тиме додатно исказује свој јадни карактер и неприличну амбицију да он, такав, буде некакав арбитар и, чак, визионарски аналитичар наше друштвене реалности. Упућујући ме, као „припадника старије генерације“ (како каже) и „усамљеног мисионара“ (ја усамљен са 16000 пратилаца и 5000 фејсбук пријатеља, и са хиљадама њих што чекају на прихватање пријатељства?!) да гледам своја посла и пустим припаднике млађе генерације (њега?) да ураде оно што моја генерација није (не знам да ли тиме мисли и на Слобу Антонића, Мила Ломпара, Владу Меденицу и друге припаднике ових ретро-анахроних, по Никоме – престарелих генерација?).

Да не дужим, Нико је добио својих пет минута „славе“, да нам фино објасни како је његова увредљива и лукаво упакована злоба у ствари „брига за српство“ и како је, ето, великодушно приложио, као предузетник, много тога српском народу и његовој Цркви (не би он о томе, ал’ ипак да помене). И да још испадне „велики“, јер ми неће „вратити истом мером“ и рећи оно што и не може, пошто ни привида неких аргумената за то – нема.

То да ли сам реаговао прејако на ову лицемерну подметачину типа који јавно признаје да не зна ништа о ономе кога јавно осуђује, то нек остане мој избор и моја ствар.

Ионако ће бити колико хоћеш дупебрижника (упс, словна грешка) из пацовских рупа који ће дати своју монументалну подршку „једном од њих“.

Ко ће, ако не свој своме.

P. S.

Овог пута је Нико изабрао бољу фотографију (уз свој утук), да се види макар да је млад, ако ништа друго.

Извор: ФБ страница Д. Бокана

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Драгослава Бокана)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

14 replies

  1. Жао ми је што видим да један верник попут Драгослава Бокана, макар се он тако представља а и ја верујем да јесте, овако губи нерве и оволико вређа, чак се позива на физички изглед опонента. На шта би сад личило да аргументи г. Варагића крену на физички изглед Д. Бокана!? И ово дупебрижник, стварно генијално и достојно Хепи тв где госпон гостује, а можда и спава!!!!!

    Није ваљда толико заболело, г. Бокан!?!? Мало хришћанског смирења не би било наодмет. И неће остати само “Ваша ствар” што сте прејако реаговали, сетите се и оног пошто сте се издавали за “лаичког епископа” да:

    – Свештенослужитељ увек мора да се чува да не саблазни речју или поступком своју паству.

    Или више нисте “лаички епископ” па сада можете шта хоћете да причате, и само Вам се ужива у миру Вашег фејсбука почишњеног од неистомишљеника!?

  2. “(ја усамљен са 16000 пратилаца и 5000 фејсбук пријатеља, и са хиљадама њих што чекају на прихватање пријатељства?!)”

    Рекло би се да ово треба да буде крунски доказ нечега, а можда и разлог за овакву континуирано непримерену реакцију, за егземпларно показивање “снаге, памети и значаја” према Никоме који се «качи на Некога». Као и свако ко има одређено име у јавности, и Бокан упада у замку да мора “грчевито” да брани свој јавни углед и репутацију, и да реагује на сваки покушај угрожавања (или онога што он доживљава као угрожавање). То у принципу није, само по себи, апсолутно лоше. Човек може и треба да брани свој углед и своје дело. Лоше је када то “спољашње ја” зароби човека и постане вредност сама по себи, таква да се човек осећа обавезним да је пошто-пото одбрани од “непријатељских насртаја”. А вероватно се сматра обавезним и у односу на толике хиљаде пријатеља и поштовалаца, које «не сме да изневери».
    А још је лошије када све то ради на рђав начин, као што то чини Бокан у овом случају.Јер оваквим увредљивим писањем, иако сведочи своју интелигенцију, Бокан деградира и своју снагу и углед. Не знам да ли ће му то рећи неко од оних двадесетак хиљада интернет пријатеља. Али може бити сигуран у то да су му међу свима њима прави пријатељи само они коју му то кажу.
    Било би добро, понајпре због њега самог, да се заустави. Или, макар, да то чини на достојанственији, хришћанскији, начин.

  3. А ко то одлучује ко је “нико”? Ја волим да слушам и читам и Бокана и Варагића. Али, пошто је овде Варагић одређен као “нико”, морам да кажем да мени он није “нико”. Читам га већ неколико година овде на Стању ствари. Имао је пар гостовања, у емисији “У центру”, као и на “Радио Сербони”, и мислим да је нормално и добронамерно причао. Сећам се његове идеје да и ми имамо православни универзитет Свети Сава, као што католици имају читаву универзитетску мрежу широм света. Или рецимо његову идеју о “српском интернету” или макар српском интернету који би био прикачен за руске сервере, што је врло актуелно кад се има у виду данашња потуљена цензура и брисање садржаја који не одговарају становишту новог светског поретка.

    Бокан је несумњиво интелигентан и вешт у еристици, и шта год му се каже, он уме да “одговори”. Ипак, и она маса увреда говори сама за себе. Ако он мисли да је то начин да се не слаже са неким, добро, нека му је.

  4. Има, једна поука у Православном подсетнику за просту 2019 годину за месец септембар а гласи: „ Понижавати нас може свако, али да нас понизи не може нико, сем ми сами, својим делима, својим поступцима „.
    Искрено речено, мислио сам да је она позната свим оним који себе сматрају верујућим у Оног ко је Пут, Истина и Живот.
    Данас, видим да има и тих, којима је указана част да проповедају са амвона храма Божијег, а заборављају, да када ти је мржња на језику, мржња ти је и у срцу.
    Жао ми је, тих несрећника.
    И свих њихових пратилаца.
    И хиљада њих што чекају на прихватање пријатељства тих несрећника.

  5. @ Грешан

    Одличан коментар!

  6. Bokanovi tekstovi pokazuju “svetosavlje” za kakvo sam i smatrao da jedino moze biti u bokanovskoj glavi.Slazem se sa g.Vragacem da je Bokan “korisni idiot”, ***** **** *****.Nadam se da g.Vragic nece odgovarati, kako bi se prekinulo ovo sa ovim svetotitoistom.Ako se Bokan skine u tange, to ce mu doneti duplo vise “prijatelja” na fejsu od svih njegovih “beseda” po sahranama i svadbama.Kao sto je za vreme rata bio treci eselon dobrovoljaca, iza Arkana i Giske, tako je na jutjubu treci eselon debeovskih jutjub opozicionara, bivsih “heroja” TV Palma, kojima DB zatrpava jutjub, kako bi ovi zaglupljivali narod “laosokratijama” i “reptilima”, koji je iznenada izvucen iz mraka od strane DB-a, jer su se svi ostali potrosili i sada se zatrpava jutjub njegovim monodramama i sit-down-tragedijama.Zanimljivo je da je da govoreci o svom “nestanku” na prvo mesto stavlja “javni zivot” ispred “fizickog zivota”, jer za egzibicionistu bokanovskog tipa, odgajanog na tito-holivudskom FDU, “javni zivot” je sve, nesto iznad fizickog, a duhovno da i ne spominjem, kao sto ga ne spominje ni Bokan.To je titov omladinac, kako ga je Tito zamisljao, “javna licnost” ***** ***** *****, isprazni egzibicionista, socijalisticki hepi hipi.Zato je odvratno sto Bokan svoje titoisticke zelje ostvaruje “besedeci” o pravoslavlju i svetosavlju.
    P.S.
    Ponavljam, nadam se da g.Varagic nece vise odgovarati, tako da Bokan moze da se vrati u svoj svetotitoisticki mrak na fejsbuku, a na jutjubu ga je bar lako zaobici (a i u ********** ***** je, tako da ce ga DB brzo povuci)

  7. Ау, Срби, срам нас било.

  8. Prosijavaju zvezde kroz moj komentar, kao kroz oblacnu noc.Njihova varljiva svetlost vise zavodi na stranputicu nego sto obasjava put :)))

  9. да будем сасвим искрен, мени се ипак чини да је драгослав бокан тај ,,који се пропиње на прсте”, јер је низак, јако низак лик.

  10. Uh ne znam na koju ću stranu

  11. Мени одавно Бокан спада у групу ДБ-патриота, 1389, Заветници, Паровић, Вацић итд. Ако је некад и био ван система (а данас не верујем ни у то), то је било можда у време ДОС-а последњи пут.
    Дакле, има пар спорних тачака које га одају, наравно, ко хоће да види, а ко неће не вреди му ни 550 доказа. Како је могуће да ако је толики патриота, да му не смета ово разваљивање и пљачкање Србије на свим нивоима? Дакле он брани Косово са ФБ и са режимских телевизија, које му уопште није у домету, не ризикује баш ништа, а ово му уопште није важно, а испред носа му се догађа? Зар ви верујете да неко коме уопште није стало до ПКБ-а, аеродрома, рудника, вода, кога не занимају антинародни закони о раду, о медијима, закони о донорству органа, да му је стало до Косова, Крајине, РС? Ко је равнодушан према пљачки и изумирању нашег народа?
    И коначно, зар би га звао Марић или Пинк да није човек власти?
    Пратите траг новца и биће вам јасно. Од чега живи Бокан и његова бројна породица? Ја не знам, али неко ако зна нека допише овде. Ако је буџетлија на некој буџетској синекури, онда је још јасније.

  12. Мала сугестија свима, како ћете препознати ДБ патриоту?
    – Да ли има неко удобно политичко намештење, неко ухљебије у државној институцији или некој фирми
    – Да ли опуштено излази на изборе, а да нико никад није видео како и где је сакупио 10 хиљада потписа, и нико их никад није видео како оверавају потписе код нотара, а да се ради о странци или организацији са никаквом логистиком и никаквим чланством
    – Да ли редовно гостује на медијима које контролише власт, на које Антонић, Брдар и још неки не могу ни да привире
    – Да ли систематски игнорише (значи подржава) све лоше потезе, трендове и аномалије у друштву за које је надлежна власт

  13. @Komentar ceka izvinjenje
    Брате, поправљаш се, у свему реченом у твом коментару те максимално подржавам. Добио си један “лајк” , мада незнам чему то. Поздрав.

  14. Predlazem da dijaspora pocne da sakuplja novac, da Bokanu i njemu slicnim profesionalnim Srbima isplate odredjenu sumu, samo da sjasu i da ne dave vise.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading