Медвеђа: СНС прогласио апсолутну победу, у локалном парламенту и Српска десница Мише Вацића

Према подацима СНС, све листе које су учествовале на изборима прешле су цензус: СРС, ПУПС, две мањинске листе Албанаца и Српска десница Мише Вацића

Извор: N1

Српска напредна странка саопштила је да су на основу резултата са свих 28 бирачких места у Медвеђи освојили 64,8 одсто гласова. Изборна комисија се од 18 сати није оглашавала, када је речено да је излазност до тог тренутка била 56 одсто. СНС тврди да је излазност била рекордна – више од 67 одсто.

Како је саопштио СНС, у локалном парламенту имаће 18 од 25 мандата.

Испред седишта странке у том граду се окупио већи број људи, а после саопштавања изборних резултата за свих шест листа, почело је славље уз ватромет.

Према подацима СНС, све листе које су учествовале на изборима прешле су цензус: СРС, ПУПС, две мањинске листе Албанаца и Српска десница Мише Вацића. Радикали ће имати два мандата, ПУПС и Српска десница по један мандат, док је листа „Сви за Медвеђу – Мухарем Саљиху“ освојила два мандата, а Партија за демократско деловање – Фљорим Сахити један.

У Медвеђи су одржани избори за локални парламент, а грађани су бирали одборнике са шест листа. Право гласа има 6.602 грађана.

За 25 одборничких мандата бориле су се Српска напредна странка, Партија уједињених пензионера Србије, Српска радикална странка, Партија за демократско деловање, „Сви за Медвеђу“ и Српска десница.

СзС је бојкотовао ове ванредне локалне изборе.

Председник изборне комисије Иван Костић рекао је за N1 да до 18 часова није било пријављених неправилности, као и да су сва биралишта регуларно и на време отворена.

Говорећи о снимку који се појавио на друштвеним мрежама, на коме се види Српска десница како наводно снима листиће у штампарији, Костић је рекао да он званично нема податак о томе, да снимак није видео, да га то не интересује и да не планира да га погледа.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ФоНет/N1, 8. 9. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading