Кајл Скот: У Србији најгрозније лажи које се односе на Америку, западне земље и ЕУ

Многи у Србији верују да је мржња према Америци добар посао, рекао амерички амбасадор у Београду

Кајл Скот (Фото: Спутњик/Танјуг/Тања Валич)

Амбасадор Сједињених Америчких Држава (САД) у Србији Кајл Скот изјавио је данас да многи у Србији верују да је мржња према Америци добар посао, јер се свакога дана бомбардују најгрознијим лажима о његовој земљи, као и о другим земљама Запада и о Европској унији.

Скот је то рекао у Београду, на Дигиталном самиту, представљајући своје искуство на друштвеној мрежи „Твитер“.

Амбасадор је навео да је на друштвеним мрежама, пре свега на „Твитеру“, где је активан две године, покушао да као представник САД говори о проблемима у обичном животу, али и о политици, и да тако нагласи оно што „традиционални медији“ изостављају, као и да кроз повратну информацију види шта људи мисле.

Скот је рекао да његов посао није да га сви воле, већ да представља САД у Србији и да порука његове земље може да се чује, али је истакао да то није увек ни лако, ни пријатно.

„Многи у Србији верују да је мржња према Америци добар посао. У Србији се свакодневно бомбардују најгрознијим лажима које се односе на Америку, на западне земље и ЕУ. То не чини услугу интелигенцији српског народа, а због тога се ми суочавамо с разним изазовима, како бисмо пренели поруку“, казао је Скот.

Амерички амбасадор је на неколико примера, говорећи иронично, показао с каквим се све порукама, односно увредама, суочавао након својих објава на „Твитеру“.

Навео је да је добијао разне „савете“ о томе где да настави каријеру, шта треба да ради или да једе.

Скот је на „видео биму“ приказао своје објаве на „Твитеру“ и поруке као одговоре на њих.

Тако је, пошто је објавио фотографију на којој се види како добровољно даје крв, нечија порука-одговор гласила: „Једи бре г…, узмите му 20 литара крви“.

Казао је да су му, поред осталог, псовали мајку, поручивали да „оде кући и умре“, доцртавали бркове на његовој фотографији.

„За ово време колико сам на ‘Твитеру’, моја кожа је постала тврђа од коже седла“, казао је Скот и захвалио „хејтерима“ што су га вређали, поновивши да је његов посао да се чује став САД, али да схвата да су у Србији још свежа сећања на 1990-е године.

Подсетио је да однос САД и Србије није почео деведесетих, да Србија није основана у време Слободана Милошевића, и да треба подсетити Србе на то да две земље имају дугу заједничку историју, истичући да „Срби нису увек били злочинци, а нису увек били ни жртве“.

Скот је на крају излагања најавио и видео „Ви сте свет“, о важности Србије и дела њених грађана, који се емитује већ неколико месеци у Србији, а чији је циљ да се унапреди однос САД и Србије.

nspm.rs, Бета

(Искра, 5. 9. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

12 replies

  1. Зна ли овај амбасадор шта значи његово презиме на србском језику

  2. Шта да се ради…и Америка пре њега се здушно потрудила да међу Србима развије негативна осећања континуираном антисрпском политиком коју води деценијама, укључујући и војну агресију 1999. године. А и он сам је писао свашта по Твитеру, па је успео да се то негативно осећање пренесе и на њега. А ово је сад замена теза, као мрзе га Срби безвезе, зато што су битанге, а он нам жели добро…хау јес ноу.

    Наравно, не слажем се да је мржња према било коме позитивна и добра ствар, нити оправдавам било какав вид примитивизма, макар и као реакцију на нечију претходну недобронамерну или увредљиву поруку или понашање. Али тога, нажалост, увек има.

    „Многи у Србији верују да је мржња према Америци добар посао. У Србији се свакодневно бомбардују најгрознијим лажима које се односе на Америку, на западне земље и ЕУ. То не чини услугу интелигенцији српског народа, а због тога се ми суочавамо с разним изазовима, како бисмо пренели поруку“
    Скоте, ова реченица тек не доприноси интелигенцији, односно вређа интелигенцију србског народа. Ако се Срби нечим бомбардују, годинама, онда је то бомбардовање лажима о Русији и лажима о добрим намерама Америке и ЕУ према Србији.
    Можете нас натерати да вам се повинујемо, јер сте јачи, али нас не можете натерати да верујемо у ваше добре намере и не можете нас натерати на вас волимо

  3. Само напомена: ово “Скоте” је случајно овако испало, није било са уобичајеном пежоративном конотацијом. Дакле, “господине Скоте”.

  4. пада ми на памет Б. Црнчевић,
    претходну сам читао вест о папи,

    https://secanja.com/wp-content/uploads/2012/02/brana-crncevic1.jpg

    Брана Црнчевић је писао разно, афоризми су му и превођени.

    “Да сам слеп живео бих у своме мраку.
    Овако, ко зна у чијем мраку живим.”

    “Body of every tyrant plunged into a nation presses out as much nation as the tyrant is heavy.”

    “Галилея сегодня не убили бы за то, что Земля вращается, но что-нибудь бы нашли.”

    “Чуо сам да ће сутра бити боље,
    а ја баш сутра нећу бити овде.”

    О кликеру и панталонама,

    Има и други и трећи, део

    Пријатељство, занат најстарији, први део

  5. Koje su ideologije ljudi koji su bombardovali SRJ? 🙂

  6. @ Jr
    Фашистичке.

  7. @jr po vama komunističke. Bombardovali su nas zato što su komunisti.
    Ja ne znam zašto vam uopšte i puštaju komentare, nisu smisleni i ne doprinose ničemu.

  8. Ovo vas ne brine? digital.library.lse.ac.uk/objects/lse:tim417xoh 🙂

  9. @jr i ranije ste govorili da je Bler socijalista, znam za to. Nije on jedini koji nas je bombardovao, niti vidim logiku u tome da su nas bombardovali zato što su bili komunisti. Bilo je levičara koji su bili protiv bombardovanja kao npr. Korbin.

    Imate li neki članak u kom je objašnjeno komunističko bombardovanje?

  10. Naravno da će drugovi iznositi tvrdnje bez dokaza, lagati, zamenjivati teze, stavljati reči u usta i izbegavati da se suoče sa činjenicama i istinom. To ih boli, ne mogu da ih podnesu pa zato… 🙂
    en.wikipedia.org/wiki/Javier_Solana
    http://www.britannica.com/biography/Javier-Solana

    Još jednom, još preciznije – Koje su ideologije kriminalci koji su bombardovali SRJ? 🙂

  11. @jr vi ne želite da obrazložite vašu tezu.

  12. Nemaju drugovi šta da kažu…
    web.archive.org/web/20031205054309/http://clark04.com/issues/americasworkers/
    web.archive.org/web/20031205052433/http://clark04.com/issues/women/
    web.archive.org/web/20031205052237/http://clark04.com/issues/glbt/
    Još jednom, još preciznije – Koje su ideologije zlikovci koji su bombardovali SRJ? 🙂

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading