Вук Драшковић: Не може се у Брисел преко Москве

Драшковић подсећа да је од пада Слободана Милошевића, програмски циљ свих влада Србије био чланство Србије у Европској унији и пита „докле смо стигли“

Вук Драшковић (Фото: Данас)

Председник Српског покрета обнове и некадашњи шеф дипломатије СРЈ Вук Драшковић критиковао је у ауторском тексту за Данас намеру власти да се Србија прикључи Евроазијској унији.

Он подсећа да је од пада Слободана Милошевића, програмски циљ свих влада Србије био чланство Србије у Европској унији и пита „докле смо стигли“.

„Све говорећи да путујемо ка Бриселу, путовали смо у супротном смеру. ЕУ је далеко, а Евроазијској унији приступићемо већ у октобру. То је успех, кажу, јер на тржишту Евроазијске уније живи 180 милиона људи“, пише Драшковић и опет пита да ли је тако.

Он затим наводи бројке које кажу да Србија извози више у БиХ него у Русију, Белорусију, Казахстан, Киргистан, и Јерменију заједно, које чине Евроазијску унију, а њима додаје и Кину.

„Земље ЕУ су донирале, поклониле Србији више од три милијарде евра, а Сједињене америчке државе једну милијарду. Народ у Србији то не зна. Верује медијима са запада стижу само претње и уцене, а Русија и Кина су дародавци и добротвори, иако поклона из тих држава нема“, наводи Драшковић и додаје, између осталог, да Србија тиме ризикује да остане без милијарди евра донација, субвенција и бесповратне помоћи из претприступних фондова ЕУ.

Ризикује, по његовом мишљењу, и цивилизацијски раскол са својим грађанима који живе на Западу, а којих је само у земљама ЕУ близу два милиона.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 4. 9. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Теби је пут преко Хага!
    Нама запад не треба ништа да донира и поклања, већ треба
    да нам плати ратну одштету од 100 и више милијарди долара/евра
    за уведене санкције и материјална разарања због агресије 1999-е.
    Драган Славнић

  2. Pustite floskule već navedite šta to vreme nije potvrdilo što je Vuk rekao od 90-te? Nije Vuk problem Srba već stara borba “internacionale”, internacionalista Srba, protiv kapitalističkog zapada a naravno da im je na prva na udaru najača zemlja kapitalizma Amerika i liberalizam. I nacizam i komunizam kao kolektivistički sistemi od pojave su videli u ideologiji i sistemu liberalizma najvećeg protivnika. Pogledajte po netu šta pišu neokumunisti i neofašisti u vezi Amerike, Engleske, i liberalizma u ekonomiji, pravu, filozofiji. Isto pišu i misle. Znači problem Srbije je zabluđivanje i neokumunisti zaogrnuti plaštom nacionalizma a ne Vuk..

  3. В.Д. се пита „докле смо стигли“.
    То не знамо, али је јасно докле он није стигао, мада је одавно требало — до установе ”Л. Лазаревић”.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading