Председништво Двери донело одлуку о бојкоту избора

Председништво покрета Двери донело је одлуку да не учествују на изборима који би трбеало да се одрже у пролеће идуће године

Фото: Двери

Председништво покрета Двери оценило је како „то нису избори, то је гласање обманутих и присиљених од стране власти”.

Председништво Српског покрета Двери једногласно је донело одлуку да Двери не  учествују на наступајућим изборима на пролеће следеће године јер се, према наводима саопштења, за последњих девет месеци ништа није променило по питању основних услова за слободу медија и фер и поштене изборе.

Даље наводе како избори о којима говори власт нису избори већ неслободно гласање обманутих и присиљених грађана Србије од стране власти, и то у медијском мраку који траје последњих осам година. „Ми само тражимо поштовање закона и основних демократских стандарда о објективном јавном информисању у оквиру кога се може чути друга страна и другачије мишљење од оног које износи власт, док када су избори у питању сви изборни учесници морају имати равноправан третман, што у Србији одавно није случај“.

Неучествовање на лажним изборима је израз нашег неслагања да живимо у ненормалном политичком поретку и начин борбе да до правих и поштених избора дође, закључено је у саопштењу Председништва покрета Двери. Српски покрет Двери пружа пуну подршку наставку даљих протеста против власти у Београду.

Опрема: Стање ствари

(Двери, 28. 8. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

4 replies

  1. Одлука за поштовање, али да не буде: ”Кера рекла, кера порекла”

    Драган Славнић

  2. Bravo! Jedino ispravna odluka.

  3. Ова одлука председништва Покрета Двери је стимулативна ако се прихвати и од других чланица Савеза за Србију. А може се догодити да остали чланови тог Савеза ово прихвате као олакшање. Јер ће тако лакше наћи компромис са странкама Коалиције на власти. Гледано са становишта решавања питања Косова и Метохије, Двери су имале другачији, више патриотски, став од осталих чланица. Неке су самоиницијативно основале и нове странке као “Странку слободе и правде” која има програм помирења Срба и Албанаца. Пошто у СзС имамо странке познате из ближе историје политичког живота у Србији које су, док су биле на власти, покренуле процес који је озваничен Бриселским споразумом, то су њихова гледишта врло блиска, ако не и иста, са владајућом коалицијом странака. А што се тиче услова за поштене Изборе, Вучић ће то испунити када у остатку СзС наиђе на сагласност са његовом идејом и планом за решавање питања Косова и Метохије.

  4. Већ неко време не гласам, али не да бих учинио проамеричкој опозицији, нити проамеричким властима; него зато што сам схватио – да резултат не зависи од мог гласања, као ни да ни политика новоизабране власти не зависи од резултата.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading