Доналд Трамп одложио посету Данској јер неће да му продају Гренланд

Председник САД одлучио да одложи посету након што је премијерка Данске Мете Фредериксен одбила његову идеју о куповини Гренланда

Доналд Трамп се наљутио на Данце (Фото: АП/Пиксабеј)

ВАШИНГТОН – Амерички председник Доналд Трамп одложио је данас планирану посету Данској.

Како наводи Ројтерс, Трамп је одлучио да одложи посету након што је премијерка Данске Мете Фредериксен одбила његову идеју о куповини Гренланда.

„Данска је веома посебна земља са невероватним људима, али на основу коментара премијерке Мeте Фредериксен, да нема интереса да разговара о продаји Гренланда, одложићу наш састанак, планиран за две недеље, за неко друго време”, поручио је Трамп на Твитеру.

Одлука изненадила данску краљевску породицу

КОПЕНХАГЕН – Портпаролка данске краљевске породице изјавила је да је одлука америчког председника Доналда Трампа да одложи посету Данској изненађујућа.

Према њеним речима, Трамп је добио званичан позив да дође у посету Данској 2. и 3. септембра, преноси АП.

Трамп је раније данас одложио планирану посету Данској.

Како наводи Ројтерс, Трамп је одлучио да одложио посету након што је премијерка Данске Мете Фредериксен одбила његову идеју о куповини Гренланда.

Данска премијерка разочарана и изненађења отказивањем Трампове посете

КОПЕНХАГЕН Данска премијерка Мете Фредериксен изјавила је данас да је „разочарана и изненађена” одлуком председника САД Доналда Трампа да откаже посету њеној земљи након што је она одбацила идеју да Американцима прода Гренланд, преноси Бета.

Фредериксен је новинарима рекла да је „позив за јачу стратешку сарадњу са САД на Арктику и даље на столу”.

Она је навела да се надала Трамповој посети 2. и 3. септембра и додала да су САД „један од најближих данских савезника”.

Трамп је одлуку о отказивању посете објавио на Твитеру пошто је данска премијерка идеју о продаји Гренланда назвала „апсурдном причом”.

(Политика, 21. 8. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Тип је вероватно мислио да је Гренланд руска територија, а онда му је неко рекао да је то Данска територија. Чија? Данска. Ко су бре они?
    Е, то вам је кад сиромашак иако то Данска није, има лепу жену. Сви би је хтели.
    Врхунски безобразлук белсветског олоша.

  2. Трамп само безцеремонијално показује да ови на Западу морају да знају ко им је газда.

    Данска је добила третман отприлике као “министар” из Карадага (некадашња Црна Гора) на недавном НАТО састанку, када је био замислио да је међу себи равнима, кад оно…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading