„Стање ствари“ поклања књигу „Канонизација Алојзија Степинца: Изазови и одговори!“

Поводом постављања спомен-плоче Алојзију Степинцу у Јерусалиму, читаоцима на увид достављамо књигу „Канонизација Алојзија Степинца: Изазови и одговори!

Спомен-плоча у Јерусалиму посвећена ходочашћу Алојзија Степинца у Свету земљу 1937. године (Фото: Загребачка надбискупија)

Књигу можете преузети ОВДЕ (PDF), а приредили су је мр Ања Филимонова и др Владимир Димитријевић. Издање Фонда стратешке културе и Бернара, Београд – Стари Бановци, 2016.



Categories: Моба

Tags: , ,

4 replies

  1. Хитно склањајте потпис испод илустрације – тај текст је глупост; то уопште није никаква надгробна плоча! То је спомен плоча поводом Степинчевог ходочашћа у Свету Земљу у години 1937, а хрватска глупост се огледа у томе што Степинац те године уопште није био кардинал како на плочи пише, него надбискуп.

  2. Уредништву: Када сте већ на основу моје примедбе исправили ону глупост у потпису фотографије да је то надгробна плоча Степинцу, и написали да је то спомен плоча поводом његовог ходочашћа, требало би уклонити моју примедбу. Овако – ни крив, ни дужан скупљам негативне оцене…

  3. Господине са потписом “Исправите!”,
    Па не скупљате негативне поене Ви лично, него тај ИСПРАВИТЕ… А ко хоће да му буде невидљив коментар а да пише редакцији може то учинити слањем ел. поште са назнаком НИЈЕ ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ.

    ПС. Мало смо у првој половини августа били на “тихом ходу”, јер – нећете веровати – и ми имамо душу (која понекад захтева и макар мали одмор)…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading