Сан: Сваки десети затвореник у Великој Британији Албанац

Према наводима британског таблоида Сан сваки десети затвореник у британским затворима је Албанац

Вендсворт, затвор у Лондону (Фото: Викимедија)

Један од 10 затвореника у Великој Британији је Албанац, пише британски Сан и истиче да они већ одавно контролишу тржиште кокаина у овој земљи.

Британско Министарство правде саопштило је, преноси лист, да су Албанци по питању кримнала у Великој Британији надмашили Пољаке када је реч о броју затвореника у тој земљи, преноси Танјуг.

Број Албанаца у британским затворима се готово утростручио у последње четири године и сада их је 475, према подацима из јуна ове године, док их је 2015. било свега 166.

„Албанци су најмногобројнији у британским затворима, а следе их Пољаци, затим Румуни и Ирци, као и досељеници са Јамајке”, наводи се у саоштењу Министарства правде.

Према писању листа Сан, то повећање броја се догодило након што су у Британији створене организоване криминалне групе Албанаца, које су запоселе тамошње тржиште дроге.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 8. 2019)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Када би се вратили мало у прошлост, сазнали бисмо како је створена Сицилијанска мафија. Италијани се “поносе” и “ките” туђим перјем. Један део на Сицилији носи назив “Албанска долина”. Јер су тамо насељени будући Албанци, који су из предела око данашње Чеченије побегли од Хазара после њихове победе над Арапима. “Косово” је сада познато по пословању са дрогом. А “срећа” за “одабране” Албанце је што у неким западним земљама воле да раде са том скупом и траженом материјом.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading