НП Отаџбина: Забрана путовања са српским пасошима увертира за даљи притисак на Србе

На све ове провокације од стране сепаратиста Александар Вучић нема никакав одговор. Сепаратистичка врхушка из Приштине је схватила да председник Србије нема ни снаге ни смелости да казни Приштину за све невоље и недаће које они приређују Србима

Забрана уласка грађана Србије са српским пасошима у јужну српску покрајину од стране Приштине је само увертира за нешто крупније а то је да Срби на северу Косова и Метохије више не могу да се возе са српским регистарским таблицама. У исто време, председник скупштине „Косова“ Кадри Весељи најављује да ће да изгради џамију у северном делу Косовске Митровице.

На све ове провокације од стране сепаратиста Александар Вучић нема никакав одговор. Сепаратистичка врхушка из Приштине је схватила да председник Србије нема ни снаге ни смелости да казни Приштину за све невоље и недаће које они приређују Србима.

Да је српски диктатор увео Приштини реципрочне мере на повећање пореза на српску робу Приштина би одавно укинула ове дажбине.

Да је председник Србије запретио сепаратистима да у случају формирања војске Косова он ће, а што је и дужан, да испуни одредбе Кумановског споразума и врати до 1000 војника и полицајаца у јужну српску покрајину војска „Косова“ се никада не би формирала.

Да је имао храбрости и одлучности да тзв. руски воз доведе до Косовске Митровице чиме је показао невиђен кукавичлук, Марка Ђурића не би хапсила РОСУ полиција и водила кроз Приштину као последњу џукелу везаног лисицама. Српска пословица каже да „на слабог и зец диже ону ствар“. Своју немоћ Александар Вучић пред грађанима Србије оправдава тиме јер не одговарањем на албанске провокације он наводно чува мир и стабилост у региону. Нажалост, последице председниковог кукавичлука трпе Срби на Косову и Метохији јер је очито да држава Србија није у стању да их заштити.

Ако стварно мисли да заустави градњу џамије у северном делу Косовске Митровице он мора да пошаље сигнале Западу да тек пошто се обнове спаљене и срушене српске светиње може се обновити џамија. Светиње које још треба обновити  су манастири у селу Бинач, Мушутишту, Ђураковцу, итд. На само три километра од северног дела Косовске Митровице у правцу Зубиног Потока, значи на северу Косова и Метохије, је село Доње Винарце. До `99. године ту је живело више од десет српских породица махом Радомировића. Власт у Приштини не само да овим Србима није обновила куће него су Албанци узурпирали и заузели више од педесет хекатара њихове земље. И што је још горе, на њиховим имањима које су присвојили Албанци из села Гушевца подигли су своје куће. О овоме ћути не само Приштина него и Београд који свесно затвара очи над невољама Срба.

Александар Вучић има обичај да каже да су за време ранијих власти Албанци на Косову прогласили своју независност а 17. марта 2004. године су организовали погром Срба. Грађанима Србије хоће да представи да је он тада био на власти то се не би десило. Каква лаж! Он није могао да спречи хапшење свог министра Марка Ђурића директора Канцеларије за КиМ а камо ли да заустави проглашење независности самопроглашене републике Косово.

Председнику је политички идол Милош Обреновић који је наводно водио мудру политику Србије. Само је једно заборавио. Велики књаз је ширио границе Србије а Александар Вучић је сужава. Није се „разграничавао“ са Турцима него је нахије припајао Србији као што је то урадио са Ужицем које је у народној песми познато по крилатици „Ој Ужице, мали Цариграде“. Цариград, не по обиму, него због великог броја џамија које су постојале у овом граду. Зато je свако поређење Александра Вучића са Обрновићима увреда за ову српску династију.

Информативна служба

Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Косовска Митровица
13. 8. 2019. годинеCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар