Иса Мустафа: Таксе остају и после Харадинаја

Мустафа је најавио и да ће 100 одсто увећани порез на производе из Србије и БиХ остати и ако ДСК дође на власт након ванредних парламентарних избора

Иса Мустафа (Фото: АФП)

Бивши косовски премијер Рамуш Харадинај питао ме за став наше странке о увећању такси од 100 одсто на производе из Србије и БиХ, каже Иса Мустафа, некадашњи премијер и лидер најутицајнијег опозиционог Демократског савеза Косова (ДСК), истакавши да првобитна идеја о таксама није била Харадинајева, већ су то предложили челници Демократске партије Косова (ДПК) Хашим Тачи, Кадри Весељи и Енвер Хоџај.

Они су, прецизирао је Мустафа гостујући у емисији „Пресинг“ на ТВ Т7 предложили увођење такси од 10, а потом 20 одсто, и оценио да су таксе биле добра мера и да ниједан политички субјекат не може да приписује себи заслуге за њено доношење.

Мустафа је најавио и да ће 100 одсто увећани порез на производе из Србије и БиХ остати и ако ДСК дође на власт након ванредних парламентарних избора.

Према његовим речима, Србија не заслужује да наметнуте таксе буду укинуте” све док, како каже, Београд не примени све до сада постигнуте споразуме и не прекине кампању против Косова.

– Онда можемо да седнемо и да разговарамо. Нема разлога да таксе буду укинуте јер се Србија сада понаша према Косову лошије него раније – рекао је Мустафа, преноси „Газета Експрес“.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 8. 8. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading