ДЈБ: Соња Лихт и Фонд за отворено друштво помогли властима да избегну бојкот

Покрет Доста је било оценио је како је Фонд за отворено друштво искористио свој утицај да би власти избегле бојкот предстојећих избора

Организатори састанка власти и опозиције: Милан Антонијевић (Фонд за отворено друштво) и Соња Лихт (Београдски фонд за политичку изузетност)

Покрет Доста је било саопштио је да је фасцинантна помоћ коју су Соња Лихт и Фонд за отворено друштво пружили власти, како би се избегао бојкот избора.

„Тема коју власт три године у потпуности избегава у Народној скупштини, одбијајући да на дневни ред заседања стави макар један од бројних предлога опозиције за измену изборног закона, од уторка није табу тема за разговор. Очигледно је до организатора, а не до закона и Устава Србије“, навео је ДЈБ.

Покрет ДЈБ је апеловао на Соњу Лихт и Фонд за отворено друштво да хитно своју моћ и утицај усмере на организацију скупа на којем би власт пристала да разговара и о бројним другим важним темама које годинама избегава, као што су рушење у Савамали, механизми контроле РТС-а и свих осталих медија у Србији и зашто ЕУ све то толерише, шта се тачно десило у афери Хеликоптер, како је тетка из Канаде слала новац за куповину стана министру Александру Вулину?

ДЈБ предлаже разговоре и о 24 стана Синише Малог, офшор компанијама министра Малог и Ненада Поповића, 24 спорне приватизације које нису добиле судски епилог, плагираним докторатима и снимцима несреће Зорана Бабића са наплатне рампе у Нишу.

Опрема: Стање ствари

(Београдски глас, 1. 8. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading