Александар Вучић: Нећу дозволити опозицији да спречи одржавање избора

Сви уредите бирачки списак како год хоћете, ево сами га направите како хоћете, поручио је Вучић опозицији и додао да је позван ОЕБС да прочешља бирачки списак

Александар Вучић (Фото: Срђан Илић)

Председник Србије Александар Вучић казао је да неће дозволити опозицији да спречи одржавање избора и да је то једно од најтежих кривичних дела.

„Тај филм нећете гледати“, рекао је Вучић за телевизију Пинк и додао да је Покрет слободних грађана једини изнад цензуса појединачно од странака које су потписале „Споразум са народом“.

Говорећи о округлом столу одржаном на Факултету политичких наука у Београду, Вучић је оценио да је то супер ствар, али да је на тај догађај позвано шест представника Савеза за Србију и четири представника Српске напредне странке, па је самим тим СНС оштећен.

„Супер је да се разговара на сваком месту, а природно је место у парламенту“, рекао је Вучић.

Он је навео да не зна да ли је вршилац дужности заменика помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Метју Палмер рекао опозиционим лидерима са којима се сусрео у Београду, да иду на округли сто на ФПН-у, али да то њему није поменуо и да је са њим причао само о Косову.

„Шта је њима рекао, то може да каже нови Палмеров љубимац Бошко Обрадовић“, казао је Вучић.

Говорећи о изборним условима, он је навео да су сви кровни закони за демократске изборе донети у периоду власти, како је казао, Драгана Ђиласа и Вука Јеремића.

„Ниједан закон нисмо променили, сем што смо смањили 33 одсто (средстава) за политичке странке“, рекао је Вучић и додао да је тим потезом највише оштећен СНС.

Он је казао и да су бирачки спискови минимално мењани, као и да се сигурно може још много радити на бирачком списку.

„Сви уредите бирачки списак како год хоћете, ево сами га направите како хоћете“, поручио је Вучић опозицији и додао да је позван ОЕБС да „прочешља бирачки списак“.

Он је навео и да се мења пракса у Скупштини Србије и да више неће бити доношења закона по хитном поступку, као и да поново има јавног слушања.

Опрема: Стање ствари

(Бета/N1, 1. 8. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Unistiti opoziciju i odrzati slobodne jednopartijske izbore je san svakog komuniste od sifilicara sa crvenog trga do psihijatrijskog bolesnika iz beograda.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading