НОВИ СПОТ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Један од вас убио је надвојводу Франца Фердинанда

Амбасада Сједињених Држава и цео амерички народ клањају се том борцу за слободу, Србину Гаврилу Принципу, изговара у споту речи амбасадор, а ексклузивно преноси „С*ање ствари“

Мотив који ће сви запослени амбасаде САД морати да тетовирају (Извор: gavriloprinciptattoo/ Instagram)

Први пут објављено 28. 7. 2019.

Београд, (С*ање ствари) – Поводом 125 година од рођења Гаврила Принципа амбасада САД у Београду објавила је нови спот посвећен том чувеном борцу против окупатора. „Захваљујући једном од вас пре 105 година српски народ је поново показао да не пристаје на ропство и окупацију“, подсетила је америчка амбасада у видео запису објављеном на Твитеру.

Осим што је променио ток историје, Принцип је показао да оно латинско „презиме је знак“ заиста важи – принципијелно је поручио окупатору, оличеном у надвојводи Францу Фердинанду, да није добродошао у Сарајево, стоји даље у споту. „Амбасада Сједињених Држава и цео амерички народ клањају се том борцу за слободу, Србину Гаврилу Принципу“, изговара у споту амбасадор Кајл Скот.

Мурал у Улици Гаврила Принципа у Београду (Фото: А. Васиљевић)

У споту се наводи и да Принцип не може бити принцип који примењују Американци, но Принципов принцип примењују углавном народи диљем планете које исти ти Сједињени Американци поробљавају, али „култ Гаврила Принципа је толико јак да морамо одати поштовање, ма колико нам то не пријало или сметало“.

Желели смо да проверимо расположење широких маса, изашли на улицу да анкетирамо пресрећни српски народ и тамо затекли случајног пролазника А. Л. (51), по занимању учитеља математике. Анкетирани је о видео запису имао изјавити: „Пријатно сам изненађен и спотом и целим ангажманом америчког амбасадора, пада ми на ум и онај цитат ко би рекао, овакво ђубре, а добар човек – али прескочимо то, морам да скинем шајкачу и у част овог предивног догађаја изрекнем свечану заклетву да текућег амбасадора САД више нећу звати Скот (а понајмање и никад скот) него како и доликује вековним пријатељима – амбасадор Скат!“

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

10 replies

  1. Знао сам да ће кад тад један амерички амбасадор да препозна Гаврила у нама као идеал, хтење слободе. И да ће подржати српског човека што неће странца на својој територији, да њиме управља, диктира му и намеће власт.

    Свака част Кајле за спот. Екселенцијо, Ваш спот је знак узвика на нашој заветној “И опет ћемо”. Поздрављамо Вас осокољени са “Догодине у Призрену!”

    P.S. Традиција убијања тирана и страних окупатора потиче још из библијске и античке историје. Тираноубиство је доказ патриотизма, херојства и бунта против неправде.

    17
  2. 1.св.рат почео је немачком објавом рата Белији?

    Рат би свакако почео, тог месеца или следећег, а несрећни надвојвода учинио се многима кориснији мртав него жив, и то је пресудило у његовој каријери.

    У сваком случају – АУ се спремала за инвазију на Србију још од Мајског преврата 1903. Што је и логично, јер је, преласком Србије у табор Француске-Русије-Енглеске, Аустро-Угарској и Немачкој пресечен правац експанзије на Блиски Исток. Било је то време велике игде око ирачке нафте, Немци су купили концесију за градњу пруге до Багдада, Енглези и Французи исцртавали како да поделе Турско царство.

    12
  3. Одличан спот, и благодарност американском амбасадору г-дину Кајлу Скату.Са друге стране , браћа Руси у службеној историографији имају негативан став о Гаврилу Принципу,а нападао га је и нпр.Александар Солжењицин (жалосно,но што је ту је).
    Иначе, блиско поријекло по мушкој страни знаменитог Гаврила Принципа је из Црне Горе (Ријечке нахије и братства Јовићевић),а по пресељењу код Бос.Грахова стицајем околности због једног детаља се одомаћило изговарање Принцип.
    Као што је и војвода Живојин Мишић,и Епископ Жички и Охридски Николај (Велимировић),и Новак Ђоковић, и династије Немањића/Карађорђевића/Обреновића са простора данашње Црне Горе…Дража Михаиловић,Слободан Милошевић,Радован Караџић такође. Јер, Црна Гора је ризница најелитнијег српства.
    Збогом,и поз.свима.

    4
    14
  4. Чуј, ризница најелитнијег Српства… У време када су преци В. С. Караџића живели на Дурмитору била је то Стара Херцеговина. Нису се они сматрали “Црногорцима”, а данашње Монтенегрине нису могли ни да сањају.

    32
    1
  5. kako divan gest ambasadore. sad mozemo i u nato i da priznamo kosovo, sve pevajuci.

    7
    1
  6. Стара Херцеговина је постојала, али је административно као појам утврђен по ОКУПАТОРСКИМ ОСМАНЛИЈСКИМ ТАПИЈАМА (Херцеговачки санџакат).
    Не мјешајте Црногорце и Монтенегрине, разлика је као дан и ноћ.
    Херцеговина никада није имала своју државу, а
    Црна Гора јесте.
    Државно-правна претеча Црне Горе је ПРВОБИТНА СРПСКА КРАЉЕВИНА ДУКЉА,и доцније Краљевина Зета.
    А, Дукља се простирала од Котор Вароши (садашња БиХ) све закључно са Призреном.
    Краљевина Зета је послије смрти цара Душана Силног 1355г имала једно раздобље цијелу данашњу источну Херцеговину у свом саставу, као и Зетска Бановина Краљевине Југославије (1929-1941г.).
    Даље…
    Монтенегрина у народу практично скоро да и нема.
    Црногорац је подразумијевајуће име за Српску Спарту(И ЗАТО СУШТИНСКИ ОСТАЈУ НАЈЕЛИТНИЈИ СРБИ), као што је Н.Сад- Српска Атина.
    Поздрав,и нема потребе за полемиком даљњом,макар је неће бити са моје стране убудуће.

    3
    12
  7. Молим вас шаљите ми нове чланке.
    Хвала вам

  8. Поштовани,
    1. Овај текст који реагујете је наша сатиричина рубрика, “вести као да су праве”, патриотски “Њуз.нет”. Чисто да се зна 🙂

    2. Ако доиста желите да се претплатите, на насловној страни сајта ИДИТЕ ДО КРАЈА СТРАНИЦЕ и тамо у трећој колони гледано слева имате нешто ПРАТИТЕ ОВАЈ САЈТ ПРЕКО Е-ПОШТЕ. Укуцајте ту свој мејл и добијаћете сваки чланак (може да се намести да чланци стижу дневно или недељно, то је до вас).

    11
    1
  9. Odlicno!
    Steta sto ovo nikada necemo doziveti, ali svejedno, ulepasali ste mi dan (posebno sa onim takvo djubre…. ;-)!

    6
    1
  10. Očito da pored Skota ima još i većih skotova. Ali kako gore Вукашин reče „жалосно,но што је ту је“. Eto mi se zanosimo da su nam veći skotovi bolji od manjih skotova i uvek za njih tražimo neka leva opravdanja, valjda nam je tako lakše nego da se suočimo sa stvarnošću.
    https://1.bp.blogspot.com/-iioFkM1NK7g/VTDLeBISPxI/AAAAAAAAexw/umBrB4bQHqg/s1600/gavrilo-princip-terorista-rusija-foto-printskrin-facebook-1429259549-642017.jpg

    9
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading