Александар Вучић: Постоје медији који су провладини, али то нису моји медији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је бојкот избора ствар опозиције али да може да гарантује како је крађа избора немогућа

Александар Вучић (Фото: Анђелко Васиљевић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће опозиција сама одлучити да ли ће бојкотовати изборе или не, али да он може да гарантује да нема начина да дође до изборне крађе и да је спреман да омогући да то потврде и међународне институције.

У интервјуу за Прву телевизију, Вучић је рекао да од 15 људи на бирачком месту њих 10 представљају опозицију и да није могуће да дође до изборних манипулација ни на самом изборном месту али ни после гласања.

„Што се бојкота тиче, то је њихов избор. Ми позивамо да се прегледа (бирачки) списак… Нема начина да се покраду избори… Апсолутно ћу то да гарантујем али ћемо позвати међународне институције, да се већ једном та прича заврши“, рекао је Вучић.

Коментаришући оптужбе опозиције о медијској ситуацији, Вучић је рекао да је то главна примедба опозиције, али да они немају проблем са тим када се у опозиционим медијима води кампања против њега 24 сата дневно.

„Воде кампању 24 сата против мене. Али зато све ове остале медије који нису истомислећи, њих треба да угасимо и да их линчујемо. То је то демократско понашање“, рекао је Вучић и додао да постоје медији који су провладини, али да то нису његови медији.

Он је рекао да је потребно да власт сагледа чиме је то незадовољан средњи и богатији слој друштва, како би им помогли.

„Посебно младим људима. И зато ћемо у новом инвестиционом циклусу да обратимо пажњу на младе, не само на станоградњу него и запошљавање. И то не само у фабрике са најнижим платама, него и у роботичку индустрију и све оно што чини дигиталну Србију“, рекао је он.

Он је да очекује да ће премијер Велике Британије Борис Џонсон ове или наредне године доћи у Србију.

„Ако ја то смем да кажем у његово име, ја сам сигуран да ће Борис да дође у Србију ове или наредне године. Ја са Борисом имам довољно отворен однос то да тражим. Неће њихови захтеви да буду лаки за нас, али сам сигуран да ћу успети да га доведем у Србију“, рекао је Вучић за телевизију Прва.

Упитан о одласку доскорашњег премијера Косова Рамуша Харадинаја у Хаг, како би се појавио у Специјалном суду, Вучић је рекао да се догодило оно што је и прогнозирао – да ће се задржати од 24 до 48 сати, „да види хотеле у Хагу“.

На питање шта му је европски комесар за суседску политику и проширење Јоханес Хан рекао, Вучић је одговорио да је Хан „нормалан и пристојан човек и да жели наставак дијалога“ Београда и Приштине.

Упитан како ће се до дијалога доћи, Вучић је рекао: „Тешко, чекамо да укину таксе“, а на питање да ли ће до дијалога доћи пре краја године, Вучић је рекао да ће до дијалога морати да дође кад тад, али да не зна када ће то бити. Он је рекао да не верује да ће правда бити задовољена и да „српска суза нема родитеља“.

„Ми морамо да показујемо мир, стрпљење, трпељивост, стабилност. То је оно што мора да буде наша политика, а не исхитреност и нервоза“, рекао је Вучић и додао да не зна у ком контексту је министар спољних послова Ивица Дачић рекао да је стрпљењу Србије дошао крај.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 26. 7. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. …………….али да може да гарантује како је крађа избора немогућа
    ++++
    Шта је све он обећавао и гарантовао !
    Само мали део списка,
    Garantujem da se neće smanjivati penzije
    Obećavam bolji život ;
    ………….arhiva.alo.rs/vesti/aktuelno/vucic-obecavam-bolji-zivot-2014-godine/39264
    rs.n1info.com/Biznis/a244538/Vucic-obecava-bolji-zivot-za-osam-meseci.html
    https://dnevnizurnal.com/opet-vucic-obecavam-bolji-zivot-2022-godine/
    Ukinućemo RTV pretplatu
    http://www.kurir.rs/vucic-rts-pretplata-samo-preko-mene-mrtvog-clanak-675893
    Zaustavićemo partijsko zapošljavanje;
    ………….Sa 12.000 iz 2011, u Registru funkcionera Agencije za borbu protiv korupcije, zaključno sa 31. decembrom 2017. godine, registrovano je ukupno 29.936 aktivnih funkcionera, navela je Agencija u odgovoru za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE). https://www.blic.rs/vesti/drustvo/u-srbiji-zvanicno-skoro-30000-javnih-funkcionera/yttbbhl
    Од 01/01/2018 нема више података на ту тему.
    Ni bog me ne može spojiti sa Dačićem
    ………….“Ja Tomu Nikolića jako volim. I podržaću svaku odluku stranke, pa i o koaliciji sa SPS-om. Ali, ni sam bog ne može da me natera da budem deo izvršne vlasti koju će podržavati SPS.“
    https://www.istinomer.rs/ocena/1917/Ni-bog-me-ne-moze-spojiti-sa-Dacicem
    Struja će biti jeftinija za 20%;
    …………. Сваке године поскупљује, http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:764424-Skuplja-struja-tesko-do-rafa
    Smanjićemo zaduživanja,
    ………….Јавни дуг РС на дан 31/12/2000 године износи: 14.167.000,00
    Јавни дуг РС на дан 31/05/2019 године износи: 23.745.000,00
    http://www.javnidug.gov.rs/lat/default.asp?P=46
    Tanjug, 23. 7. 2016. godine
    „Ipak, zarad građana Srbije, ponoviću po hiljaditi put: ne pada mi na pamet da se kandidujem na predsedničkim izborima i svakako neću biti predsednik Srbije“, rekao je Vučić za Tanjug.
    https://www.istinomer.rs/ocena/3683/Ne-pada-mi-na-pamet-da-se-kandidujem-za-predsednika
    а о његовим економским успесима и званично:
    https://srbin.info/ekonomija/srbija-zvanicno-proglasena-za-najsiromasniju-drzavu-evrope/
    и на посебној изложби, сва његова испуњена обећања
    https://facebookreporter.org/2016/07/19/news-net-oтворена-изложба-вучићевих-испуњени/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading