Светислав Пушоњић: Не тражи вереницу у борделу нити очекуј спас од пиона оних који су те окупирали

Ко се једном најми код евро-америчких власника овдашњег политичког бордела под било којим оправдањима и изговорима од њега можемо очекивати само зло по земљу и народ

Светислав Пушоњић

Говоре ми многи и пишу у инбокс да грешим што „олако“ сврставам у исти ранг такозвану „власт“ и такозвану „опозицију“, као пајаце истих газда са Запада, па ми изводе подробне анализе зашто су једни мање зло, а други неупоредиво веће (чак и ако заиста јесу делови истог колонијалног механизма).

То је као када би ми неко тумачио разлику међу проституткама запосленим у истом борделу. Па је једна „боља“ и „моралнија“ зато што је лепа, образована, говори светске језике и има господске манире, а друга не ваља ништа зато што је примитивна, глупа и ружна.

И тако тридесет година уназад – читав овдашњи друштвено-политички дискурс омеђен је бирањем између лепе и ружне проститутке, као парадигмом избора између тобож „мањег“ и „већег“ зла. Нико не види као проблем што су и једна и друга – проститутке, и што раде за исте власнике бордела. И што власници бордела (Брисел и Вашингтон) шљакају без застоја, без обзира за коју се њихову проститутку ми као народ определили.

Нема мањег и већег зла, као што нема мање и веће проститутке. Ко се једном најми код евро-америчких власника овдашњег политичког бордела, под било којим оправдањима и изговорима, зна се да од њега можемо очекивати само зло по земљу и народ.

И као што нормалан човек не тражи себи вереницу у борделу, тако ни паметан и духовно освешћен Србин не очекује спас и препород земље од пиона и пајаца њених окупатора и унесрећитеља.

***

Рече један од истакнутих лидера такозване „опозиције“:

Пре неки дан написах: „Овде Запад једном руком држи такозвану „власт“, а другом такозвану „опозицију“ и ротира их на позицијама кад процени да је тако најбоље за даље срозавање и потчињавање Србије. Смена власти и опозиције не значи смену две различите политике, већ смену две екипе које раде за истог газду и надовезују се по принципу „где ја стадох ти продужи“.

Неки су тражили доказе за такву тврдњу. Докази су, пријатељи, свуда око нас, доказ је цела политичка, институционална и јавна сцена у последњих двадесет, а и тридесет година. Доказ је све што као појединци и народ трпимо последњих неколико деценија (а и знатно дуже од тога). Коме ни до данас није јасно за кога раде и чији су пајаци они који дају овакве изјаве, за кога раде и на чијем су платном списку медији који им то омогућавају, неће им бити никад.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Светислава Пушоњића)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

4 replies

  1. Ogoljeno do same sustine, sve ovo je tacno.
    To istovremeno pokazuje koliko nam je malo (ili nimalo) prostora ostavljeno za bilo kakvu akciju.
    Bez velikog, dubinskog zahvata neke druge sile, ja prosto ne vidim nacina da se odavde izvucemo.
    Mi sami, tu snagu/resurse nemamo.

  2. E, to je tekst, jasno adresiran na: “…pametan i duhovno osvescen Srbin…”, a ne: “Covek bi pomislio”, pa onda:”ako je Srbin i stvari posmatra sa srpskog stanovista…”.Recenica treba da ide ranije, da tekst ne citaju dzabe oni na koje nije adresiran!

  3. Sve je tacno, osim sto kolonizatori ne zele totalnu propast Srbije. Na tome bi zaradili mnogo ali nedovoljno za njihove apetite. Bolja varijanta je rat.Tako se kompletan lazni ekonomsko politicko kulturni sistem resetuje i zameni se jos gorim. Onda se na temelju sveze mrznje zbog poraza ili trijumfalizma zbog pobede, drzavice pripremaju za sledeci rat. I opet Jovo nanovo. A kako cemo da ratujemo kad u okolini vise niko nema pravu vojsku? Odlicno, bas zbog toga!

  4. Боље вереница из бордела него издајник на власти.

    1
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading