Александар Вучић: Оберучке бих прихватио размену територија Београда и Приштине о којој је говорио Заев

Заев рекао да је упознат са скривеном намером о размени територије – Приштина би требало да уступи 10 општина на северу КиМ, а да заузврат добије „неке општине на југу централне Србије“

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да би „оберучке прихватио“ понуду о размени територије Београда и Приштине о којој је македонски премијер Зоран Заев говорио у телефонском разговору уверен да прича са бившим председником Украјине Петром Порошенком.

Заев је био преварен и у ствари је разговарао са комичарима Владимиром Кузнецовом и Алексејом Столаровом, који су глумили Порошенка.

Како су пренели београдски медији, Заев је тада рекао да је упознат са скривеном намером о размени територије односно да би Приштина Србији требало да уступи 10 општина на северу КиМ, а да Приштина заузврат добије „неке општине на југу централне Србије“.

„Када би нама понудио неко то о чему је говорио, ја бих то оберучке прихватио, али очигледно да је разговарао о томе са неким ко о преговорима Београда и Приштине мало зна“, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Он је навео и да му се Заев извинио пошто су медији објавили тај разговор у коме је македонски премијер рекао и да је Вучић руски човек.

„Послао ми је извињење, послао ми је поруку. Ја сам рекао поздрав друже шта друго да му кажем, шта ја сад њему да објашњавам да ли сам руски човек или нисам. Ја се поносим тиме што сам Србин и што се борим само за Србију и што је познато да нисам ни амерички ни руски човек и то је тежина моје позиције и зато ме мали број људи жели на власти у Србији јер сам човек Србије и наших грађана и нашег народа“, рекао је Вучић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Београдски глас, 15. 7. 2019)

Погледајте још: Снимак разговора Зорана Заева и руских пранкера



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Невероватно. Човек би оберучке прихватио да да део своје територије за други део територије који је окупиран. То прво. А друго – шта је он? Мисли да је господар који сам о свему одлучује, неки Милош Обреновић, шта ли?…При чему он као председник државе уопште нема та овлашћења.

  2. Ovaj Vucic treba oberucke da prihvati psihijatra jer mu je sve gore I gore.Ciju, bre, teritoriju on da da I za sta? Nase za nase.Zna li on da je celo Kosovo I Metohija po Ustavu nase I nema tu nikakve razmene

  3. Po ustavu predsednik Srbije nema ni 1000-ti deo nadleznosti od onoh koje trenutno sam sebi daje. Najvece telo u nasoj drzavi je vlada republike Srbije koja je potcinjena narodnoj skupstini . U stvari ako narodu doku.ci videce se ko je najvazniji u Srbiji…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading