НП Отаџбина: Од Александра Вучића већег издајника држава Србија није имала нити ће имати

Да је председник Србије озбиљан државник он би попут Војислава Коштунице саборно и уз консензус свих важнијих политичких странака решавао судбину јужне српске покрајине. Преговоре би морао да врати у Савет безбедности

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ „честита“ Александру Вучићу успешно полагање свечане заклетве четири тзв. шиптарска градоначелника на северу Косова и Метохије.

Ову вест су објавили сви режимски медији само нису прецизирали да су „градоначелници“ положили заклетву на устав самопроглашене републике Косово свечано обећавајући да ће штитити и чувати уставни поредак сепаратистичке државе.

Овако изгледа национална и државна политика председника Србије према јужној српској покрајини. И не само то. Председник је обећао да неће бити никаквих преговора са Приштином док се не укину таксе на српску робу из централне Србије. А већ у среду се Марко Ђурић састао са представницима Приштине у Берлину. Овај манир тајних састанака управо и личи на политику Александра Вучића. Он сам се у више наврата тајно састајао са Хашимом Тачијем у Њујорку, Риму, Паризу… У Паризу је са њим договорио да ће да зажмури на формирање војске Косова. Сходно томе реакција Београда на формирање ове војне формације је млака и бескрвна.

Иако је држао седницу Скупштине Србије посвећену Косову и Метохији платформу за преговоре са Приштином није представио грађанима Србије. Није из разлога да би и даље могао да „жмури“ и да тргује Косовом и Метохијом чиме обезбеђује подршку Запада за опстанак на власти. Чак и „шумски људи“ и „шумска скупштина“, како Ана Брнабић назива сепаратисте из Приштине, консензусом свих политичких странака донели су платформу за преговоре са Београдом.

Александар Вучић у Скупштини Србије (Фото: Танјуг)

Да је председник Србије озбиљан државник он би попут Војислава Коштунице саборно и уз консензус свих важнијих политичких странака решавао судбину јужне српске покрајине. Преговоре би морао да врати у Савет безбедности и да настави на оним принципима које је Србија водила у преговорима са Приштином од 2006. до 2008. године. Гесло тих преговора је било да статус Косова и Метохије мора да буде у оквиру формуле „више од аутономије, мање од независности“. У преводу то значи спољна политика и безбедност морају да остану Београду а степен аутономије за јужну српску покрајину мора да се креће од аутономије коју има Јужни Тирол, преко Оландских Острва до Хонг Конга. Права Срба била би регулисана по обрасцу колико права и аутономије Албанцима у оквиру Србије, толико права Србима на Косову и Метохији у односу на Албанце.

Председник Србије је ове принципе критиковао тако што је грађане Србије покушао да плаши тиме што би у оквиру решења за широку аутономију Косова и Метохије у Србији Албанци са КиМ били присутни у Скупштини и Влади Србије. А Албанци су иначе и у Скупштини и у Влади Србије били доста дуго времена од 1945. до 1990. године. Није познато да је због тога било ко у Београду страдао. Уосталом, манифестација „Мирдита-добар дан“ одржава се директно под покровитељством председника Србије.

Држава Србија нема разлога да Албанцима понуди ништа више од аутономије. Србија је 1999. године бомбардована, разрушена, понижена али ни тада није пристала да се одрекне своје јужне покрајине. Велика би грешка била да данас у миру дамо територију на коју имамо тапију. Да није наше не би се пола света сјатило да траже од нас да се одрекнемо Косова и Метохије. Нажалост, председник Србије измишља принцип „разграничења“ са Албанцима захтевајући од Запада да му да мрвице од оног што је по међународном праву наше. Већег издајника држава Србија није имала и неће имати од Александра Вучића.

Косовска Митровица, 22. 6. 2019.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

7 replies

  1. А што је ваш Коштуница одмах по доласку на власт пустио из затвора стотине албанских терориста?

  2. Измишљаш, Јанковићу!

  3. Већег издајника држава Србија није имала и неће имати од Александра Вучића.
    ++++
    Не тачна је ова мисао, а то је познато ( више пута ) и браћи из НП „ Отаџбина „.
    Познато је, он ради за СВОЈ народ и за СВОГ оца, коме је обећао независну од Србије државу Косово.

    https://srpskilist.rs/srbija/sokantno-otkrice-vucic-je-siptar/33591/

    И то ради новцем србских грађана у срцу Србије, уз удобан смештај, 365 дана у години+регрес+топли оброк+дневнице.
    За остварење циљева оних који су клали и убијали наш Богом благословени србски народ, упрегао је у јарам најгори антрополошки шљам који се окотио и запатио у овом логору на његовој реализацији.

  4. @Владимир Јанковић Влада……Поштовани господине Јанковићу слажем се са вама. Неозбиљно је и неодговорно узимати као пример правог државника Војислава Коштуницу. Да подсетим, реч је о човеку који је свесно или несвесно дошао на власт државним ударом (5.Октобар) и уз помоћ мафије и непријатеља Србије. Реч је о човеку који пустио из затвора више од 1000 шиптарских криминалаца и терориста и то без икаквих услова. Ми који смо живели у околини Ниша смо доживели да нам ослобођене Шиптарске убице из аутобуса показују средњи прст, док су наши сународници ухапшени и отети на Космету завршавали у “жутој кући” у Албанији. Реч је о човеку који сарађивао са Хавијером Соланом, злочинцем који је лично наредио бомбардовање и уништавање Србије. Реч је о човеку који је заједно са Зораном Ђинђићем и уз помоћ поменутог злочинца Солане, а без консултовања народа (без референдума) и јавне расправе, самовољно, укинуо заједничку државу са Црном Горм Савезну Републику Југославију и омогућио црногорским бандитима на власти да кроз пар година, такође у време његове власти, направе посебну и од Србије не само независну, већ и Србији непријатељску државу. Реч је о човеку за време чије власти је спровођена најгора неолиберална економска политика, разорени банкарски и привредни систем земље, распродато све што је могло да се прода, отпуштено са посла стотине хиљаде радника. Реч је о човеку у време чије власти је и део Србије (КиМ) прогласио независност. Да се разумемо, не спорим лично поштење, па чак ни патриотизам и добре намере Војислава Коштунице, али резултати његове владавине су и политички и економски и на сваки други начин катастрофални. Он једноставно није имао ни знања ни храбрости да буде прави државник и патриота.

  5. @Драган Р
    “Он једноставно није имао ни знања ни храбрости да буде прави државник и патриота.”

    Ово заиста јесте суштина личности поменутог бившег председника, с тим да бих пре нагласио особину “храбрости” у овој реченици. Остао је запамћен као гњида у коју су се многи патриоти надали.

    Но, он (ни)је урадио своје, а овај садашњи нас урнише из дана у дан, смејући нам се у лице. Ово показује колико је проклет савремени демон-кратски систем владавине, у којем би се оваква издајничка влада једино могла срушити грубом силом, а никако кроз званичне путеве. Овде, наравно, не узимам у обзир могућност Божијег деловања, за које нисмо сазрели (читај: заслужили вером).

  6. Хвала Драгане Р. на коментару, објаснио си, могао бих да додам још пуно тога али није потребно, објаснио си лепо овим незналицама који коментаришу, или су клинци па се тада нису ни родили или су били деца и нису пратили политику. А мисле да преко ноћи могу да науче све о србству и Православљу и да нама старијима соле памет, вређају нас и омаловажавају, без трунке културе и пристојности и без поштовања старијих родољуба и верника.

  7. Да додам и ово, оном Баји генијалцу, који је научио да пише, али пре тога није пуно тога читао. Након што је Коштуница пустио шиптарске терористе, што може и да се прочита на интернету, сећам се, да су исти ти шиптари покренули војне акције и нападе на нашу полицију на југу Србије где живе шиптари, Бујановац, Прешево и тај крај. Запад и шиптари су говорили да је њима Милошевић крив за кризу на Косову и да кад њега сменимо да ће бити мир, међутим ето шта су урадили после Милошевића новој ДОС-овској власти, исто што и Милошевићу, опет су кренули са оружаним нападима.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading