Епископ Јоаникије: Ко дира дом Божји, Бог ће његов дом разорити

Ружно је то, одвратно, да људи на партијским састанцима хоће да праве аутокефалну Цркву, рекао епископ будимљанско-никшићки

Eпископ Јоаникије (Извор: ИН4С)

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије у Забрђу код Андријевице казао да „имамо данас доста искушења, али, пребродићемо ми то“.

– Наши преци за свету вjеру проливали крв, полагали своје главе и животе и оставили завештање потомству да чува вјеру, да поштује светињу, Цркву и дом Божји и да зна – ко дира дом Божји, Бог ће његов дом разорити. То смо научили од наших предака.

Ово је дио бесједе епископа будимљанско-никшићког господина Јоаникија у цркви Свих Светих у Забрђу код Андријевице, гдје је нагласио да „имамо данас доста искушења, али, пребродићемо ми то“.

– Међутим, ружно је да чујемо неке приче, које се ових дана причају по Црној Гори. Ружно је то, одвратно, да људи на партијским састанцима хоће да праве аутокефалну Цркву. Па направили су једну, ето им је! Шта сад хоће? Јесу ли је давно прогласили аутокефалном? Она и јесте аутокефална, она не признаје никог живог, једино признаје власт, која ју је и створила, али, морамо се уздржати на овај свети празник, на светој служби. Трпимо тај бол и ту беду, али, пребродићемо. Нећемо подстицати братске раздоре, али ћемо, свакако, наше храмове и бранити и сачувати и даље унапређивати, казао је епископ Јоаникије.

(ИН4С, 24. 6. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. СС, баш и не морате “преводити” српски ијекавског изговора на екавски српски?!

  2. @ Бајо Пивљанин

    Поштовани, ми НИКАД нисмо “преводили” са ијекавице на екавицу (и обратно). Ако је неко то уопште радио, онда вероватно они од којих смо прилог преузели (?).

    хвала на коментару,
    Александар Лазић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading