Рамуш Харадинај: Импровизација наводне хуманитарне кризе на северу Косова

Премијер тзв. Косова изјавио да неће дозволити да грађанима на северу недостаје било шта, те да ће „деконспирисати такве пројекте“, које је назвао „чудним за 21 век“

Рамуш Харадинај (Фото: Бета)

Премијер Косова Рамуш Харадинај је данас изјавио да су надлежни органи имали информација о „импровизацији наводне хуманитарне кризе“ на северу Косова и да су у то били укључени представници званичног Београда и појединци на северу Косова.

Он је после седнице Владе Косова, на конференцији за медије изјавио да неће дозволити да грађанима севера Косова недостаје било шта, али да ће „деконспирисати такве пројекте“, које је назвао „чудним за 21 век“.

Казао је да су одлучни да успоставе ред и закон на северу Косова и да неће бити повратка назад.

„Ми смо већ две-три недеље информисани о плану импровизације хуманитарне кризе тако што су одређени производи склањани у куће, у друге објекте, и имамо доказе за такав сценарио као и људима који су у то укључени. Ми нећемо дозволити да недостаје ни један производ, јер се ради о грађанима Косова“, казао је Харадинај.

Он је рекао да им је познато да се намеравало да се та „криза“ организује у четвртак.

„Постоји тенденција да се Косово натера да затвори очи поред нелегалном и незаконитом трговином, али то не смемо да дозволимо“, казао је Харадинај.

Приштински медији су пре неколико дана најавили могућност „организовања кризе“ о чему је, по медијима, постигнут договор на састанку градоначелника четири општина са севера Косова, неколико познатих предузетника и једног високог званичника Владе Србије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета, 25. 6. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Ви верујете шиптарима више него Србима и Србији? И верујете агенцији Бета која је то објавила и која је плаћеник западних служби још од самог свог настанка 1990-тих година.
    Владимир Јанковић – Православна србска заједница

  2. За @Владимира Јанковића Владу :

    Хвала Владо што си нам открио да је агенција БЕТА плаћеник западних служби већ 30 година.
    А имаш ли доказе за то ? На пример : које службе, како, када, зашто и колико плаћају БЕТУ ?
    Ако немаш, можда си се само шалио ?
    Питам те, јер и за Вучићеву власт, неистомишљеници су “страни плаћеници”
    Неки пут су и “лопови”, “фашисти”. . .

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading