Борис Тадић: Странци траже од опозиције да не узнемирава јавност, јер им је Вучић обећао Косово

Тадић сматра да је Вучић организовао „унутрашњи дијалог“ о Косову „не у сврху стварног дијалога, већ поделе одговорности за сопствене одлуке“

Борис Тадић (Фото: Фонет/Божидар Петровић)

Некадашњи председник Србије (2004-2012) Борис Тадић, лидер Социјалдемократске странке, изјавио је за издање листа „Блиц“ од недеље да „странци траже од опозиције да не узнемирава јавност, јер им је (актуелни председник Александар) Вучић обећао Косово“.

Тадић је рекао да нико не може да каже када ће бити решења за проблем Косова, али да важнијим сматра какво ће бити то решење.

Рекао је да се залаже за решење „стварањем два ентитета на Косову“ и за „излазак из замрзнутог конфликта“.

Тадић је објаснио да „не би никада подржао решење оних који су обећањем о сервилности на питању Косова дошли на власт и којима је… очување личних интереса и власти… изнад очувања националних интереса“.

Зато је смењивање садашње власти, рекао је Тадић, „велики део решења и косовског проблема јер без тога нема ни простора за било какво решење које заиста штити интересе Србије и њених грађана“.

Да би уопште могло да се говори о плану за Косово, Тадић сматра да се морају знати „природа и обим договора и обећања која је ова власт правила… током… година њихове нетранспарентне косовске политике“, односно током „уназађивања наше позиције на Косову након седам година Вучићевог режима“.

Тадић сматра да је Вучић организовао „унутрашњи дијалог“ о Косову „не у сврху стварног дијалога, већ поделе одговорности за сопствене одлуке и привида консензуса о чему је сам доносио одлуке“.

Бивши председник је садашњег још једном позвао на „ТВ-дуел“ јер је „неопходно да грађани знају пуну истину“ коју не знају јер су „изложени пропагандном испирању мозга.., а док не знају истину, не могу доносити прави суд“.

„Вучићу одговарају обманути грађани како би на њих могао да пребаци одговорност референдумом (о Косову) који најављује“, рекао је Тадић за „Блиц“.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 15. 6. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Косово и Метохију, битангу. И не правите се као да бисте ишта урадили другачије. Србији је потребан неко ко није ни он, ни ви.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading