Свештеник Ненад Илић: Неке владике развлаче по медијима јер су пореметили монолог Председника о КиМ

Сви који се баш сад придружују овим нападима треба да буду свесни шта заправо и за кога раде

Неколико владика је пореметило монолог Председника Србије о Косову.

Развлаче их по медијима у Србији, онима у Црној Гори се спрема гадна игра.

Порука је јасна. Црква треба да заћути. Сви знамо због чега је сад то посебно важно.

Сви који се баш сад придружују овим нападима треба да буду свесни шта заправо и за кога раде.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Били смо пријатељи на Фејсу, Ненад и ја, али од кад је почео да ради за прозападну опозицију почео сам да га критикујем, и прва моја критика на његовим профилу није га подстакла да ми одговори и објасни, него ме одмах блокирао, логично, да његови обожаваоци не виде да је проваљен. **** ***** ***** **** **** ***** ** ***** ******

  2. Живо ме интересује има ли било који сегмент друштва Србије да није разбијен?

    Стварно ми није јасно зашто нападамо СПЦ када прича о КиМ? Погледајте само која је културна баштина Србије и СПЦ остала на КиМ. Па и сама Метохија је део СПЦ. Нисам да се СПЦ увлачи у дневну политику али када је реч о КиМ ту је њен глас најважнији.

    И зашто СПЦ развлачити по таблоидима? То само власт може да нареди.

  3. Оче Ненаде,

    Кажете: ”Неколико владика је пореметило монолог Председника Србије о Косову.”
    Којим аргументима су они (5-6 епископа) побили исправност/неисправност његове политике? Кажу да мисле да он хоће да призна Косово као независно. (Па онда Григорије каже ”шта год урадиш, бићеш крив” ?!?). Ја мислим супротно, али то није аргумент. Ако сви стојите иза тога ”да ће да изда”, дајте, забога, реците на основу чега. Под 1), 2), 3)… Да не слушамо вашу тлапњу 6 година!

    Друго, кажете ”монолог председника”. Осјећате ли ви неку обавезу, онако по савјести, да аргументујете ваше ставове? Ако ни због чега, онда због свештеничког чина који вам је повјерен. Је ли некоме забрањено да полемише на тему, па да и ми кажемо да је то монолог? Барем толико сте могли бити поштени.

    Даље, да ли су епископи Григорије, Амфилохије, Атанасије први почели да нападају власт да ће признати Косово (а од 2013 то се још не деси), па још и држе опијело живима (очигледно светогрђе)? Или су медији наклоњени власти, одговарајући на све то, изнијели неку лаж? (и коју?)
    Зашто је ово потоње, како кажете, ”развлачење по медијима у Србији”, а оно прво то није?

    Кажете, ”порука је јасна. Црква треба да заћути.” Ако је 5-6 епископа са вама цијела Црква, а сав остали клир није, онда о којој се то Цркви ради? Даље, ви већ одавно учествујете у дијалогу (дакле, не стоји оно ваше да је монолог), али причате без аргумената и без основне логике. Ако их, пак, немате, зар није паметније ћутати, него износити смијешне ствари? Шта би вам рекли ниптички (трезвоумни) Оци?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading