Милан Ружић: Филипу Давиду, одговор

Поводом изјаве Филипа Давида „Косово није Србија, нити ће то више икада бити“

Извор: Н1

Писац, барем га тако ословљавају, Филип Давид, изјавио је да Косово није Србија, нити ће икада бити и како ово сви у Србији знају, али је тако нешто тешко рећи. Међутим, не видим да је њему било тешко да изјави нешто овако скандалозно, пре свега нетачно, а после свега злонамерно. Наравно, знајући природу таквих псеудоуметника, ово не може бити ништа друго до препорука за неке нове изворе финансирања или наметање себе као фаворита неком другом жирију за неке нове књижевне награде.

Нашао је за сходно да спомене и како Србија сада пропушта прилику за историјски договор са Албанцима. Али Филип Давид заборавља да се са окупаторима, терористима и силеџијама не преговара и да постоји нешто изнад материјалне користи. Међутим, с обзиром на његове изјаве, вероватно сматра да не постоји ни ништа испод части.

Милан Ружић (Извор: Искра)

Како ико ко себе сматра Србином, барем на одређено време, може нешто овако изјавити о Косову и Метохији? Како људи попут Давида кога храни ова држава може говорити о томе да Србија не зна шта ради и да има лоше односе са Црном Гором, Хрватском и Македонијом? Јесмо ли ми Срби криви за лоше односе са сепаратистима и НАТО послушницима, са онима који су нас трпали у логоре и са онима који немају појма шта раде?

Филип Давид се често понаша као да не зна да ли је држављанин Србије или је нешто друго, па тако често као да помеша шта му је име, а шта презиме.

Овога пута је помешао много ствари.

Он је каријеру градио на добрим књижевним позицијама, говорим о функцијама, али је неретко истицао и чињеницу да су му родитељи страдали у нацистичком логору, што је његовим делима, да се не лажемо, привукло неки део публике, али га је и политички аболирало од свега што је после чинио. Сваки књижевник се труди да пише, али неки се више труде да крену путем послушник-дисидент-мученик-великан, што је аутопут лудила који многи од њих пређу само у својој глави.

Морао би Давид прихватити и реалност да је можда нешто друго дошло по своје, па би некада ваљало оћутати када добије нагон да отвори уста. Нека вишак речи проспе на папир, а не на Косово.

Вођен аналогијом овог наводног писца и бившег човека, морам закључити следеће… Филип Давид никада није био, нити ће икада бити писац, као што неће бити ни човек који би био спреман да брани државу којој тврди да припада, која му је дала награде и у којој га безразложно називају писцем.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 8. 6. 2019)


ИЗМЕНА: На молбу аутора измењен је цео садржај чланка (10. 6. 2019. у 11:08).



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Узроке и последици наше националне катастрофе требамо сагледати и кроз туђинске и јаничарске масонско-комунистичке планове и намере за истребљење и угрожавање Срба у свим србским и неспорним историјским крајевима у бившој Југославији, где су они одувек живели. Све су то спроводили и спроводе уз моралну и материјалну помоћ извесних европских и америчких мултикорпоративних структура у Београду-Јосипграду извесни однарођени, затровани и заглупљени синови и кћери, јаничари и јаничарке, који/e потичу из нашег обесправљеног, окупираног и пониженог несрећног србског народа.

    И шта смо могли очекивати од несрбске и „српске“ однарођене, затроване, заглупљене и деморалисане Брозове идолатријске, окултне, езотериске, великохрватске, интермаријумске, фабијанске, бундистичке, масонско-комунистичке мултикорпоративне натофилске полуинтелигенције, коју оличава у Србији између осталих „Срба“ и „Србкиња“, јаничара и јаничарки, несрбин Филип Давид и председник САНУ, натофил Владимир Костић.

    Познат је случај и једног другог натофила – јаничара Бранислава Костића (Београд, 1925 – Лондон, 2005) који је својим тестаментом од 2005. године оставио 8 (осам) милиона фунти стерлинга енглеској конзервативној странци у Великој Британији. Сину Зорану и србском народу из којег је потицао није оставио ни пенија!… ( Види: Family’s Court battle over deluded’ Thacher fan who left all his L 8M to the Tory party, thisislondon.co.uk – Evening Standard, London Lite, 18/07/2007).

  2. Je li i taj srBski Srbin sto je ostavio te funte za Tory party bio Titov komunista?
    Razmisljati kao Amfiloh: Nato mornarica u Baru,Mentenegro u Nato,a svemudri vladika
    lovi Titine utvare po Podgoricama!
    Ili je i Nato komunisticka tvorevina!
    Alvudandara, druze Bukvicu!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading