Срђан Дармановић: НАТО нешто најбоље што се десило у историји

НАТО остаје најуспјешније политичко-војно савезништво у историји, које је у великој мјери допринијело просперитету и стабилности евроатлантског простора, казао је Дармановић

Срђан Дармановић (Извор: ИН4С)

У српском језику постоји изрека „Потурица гори од Турчина“ којом се описује особа која је након промјене вјере у стању све да уради да би се доказала новом идентитету.

Ова изрека, такође, на најбољи начин могла би да опише и црногорског министра спољних послова Срђана Дармановића, који не пропушта ниједну прилику да велича НАТО војни савез.

– НАТО остаје најуспјешније политичко-војно савезништво у историји, које је у великој мјери допринијело просперитету и стабилности евроатлантског простора, док ће у будућности њено дјеловање бити још значајније, казао је Дармановић.

Он је то рекао на „2БС форуму“, који се одржава у Будви.

Дармановић је истакао да је приврженост савезника принципима и дјеловању НАТО алијансе чврста и непоколебљива, упркос, како је навео, безбједносном окружењу и изазовима који се континуирано мијењају.

– Како би правовремено и свеобухватно одговорио савременим безбједносним питањима, НАТО мора да сачува унутрашњу кохезију и настави да јача трансатлантски дијалог, казао је црногорски министар и додао да је Алијанса из сваке промјене безбједносне архитектуре излазила снажнија, уједињенија и одлучнија да одржи јединство међу савезницима.

(ИН4С, 1. 6. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading