Генерал Драгутин Дакић: Црна Гора подржава учлањење Косова у НАТО

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе генерал Драгутин Дакић се током посете Косову сусрео са министром одбране тзв. Косова Рустемом Беришом и командантом Безбедносних снага тзв. Косова (БСК) генералом Рахманом Рамом

Фото: vojska.me

ПРИШТИНА – Начелник Генералштаба Војске Црне Горе генерал Драгутин Дакић изјавио је у Приштини да Црна Гора подржава циљ Косова да постане чланица НАТО.

Он се током посете Косову сусрео са министром одбране Косова Рустемом Беришом и командантом Безбедносних снага Косова (БСК) генералом Рахманом Рамом, преноси Бета.

Како је саопштено, Рама је подвукао да је Косову и БСК-у потребна помоћ партнера, као што је Црна Гора, која је постала чланица НАТО.

Бериша је захвалио Дакићу на доприносу Црне Горе остваривању мисије Кфора и информисао га о плану транзиције БСК.

Он је додао да је у сарадњи са партнерима припремљен прелазни план транзиције, који обухвата период од 10 година, чија је имплементација постепена, и подељена у три фазе.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 5. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Да ли постоји икаква узрочна веза између проливене кише из кумулуса и стратуса над Србским земљама и количине слузи и љиге која цури из речи и дела бескичмених, пузајућих голаћа који су се у ове Нојеве дане дали у најезду на Србље несрећно и многострадално ( шиптарски злочинци, монтенегрински вероломници и несоји као овај лугар што се ђенералом начинио, вучић и његова секта, нато и еу дијаболична булумента, брнабић мушкарац брез бркова, сво кусо све репато, ситног и крупног зуба, а опет слузи, слини и балави као виноградарски пуж )?

  2. Никад „црња” и никад „гора”.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading