Александар Вучић: Одговорићу детаљно на лажи владике Григорија у Скупштини

Председник Србије рекао да је био договор да све остане „у четири зида“ и да је мислио да само у партијама има „денунцијаната“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да о наставку дијалога са Приштином и статусу Косова нема и неће бити разговора док не буду укинуте таксе на робу из Србије и додао да су разговори са представницима косовских Албанца могући једино о „лепом времену“ и „боксерима из Приштине“.

Вучић је, након састанка у Председништву са представницима Србима са Косова, истакао да се припремају оштре и снажне противмере, али да ће оне бити ограниченог карактера, уз настојање да тим мерама не буде погођено српско становништво на Косову.

Он је рекао да ће те мере бити објављене након предстојећег састанка почетком јула. Вучић је апеловао да међународна заједница и представници земаља Квинте спрече нове провокације и акције Албанаца и намере косовске полиције да ухапси више Срба са севера Косова, уз оцену да би те акције допринеле и новом исељавању Срба са Косова.

Вучић је изјавио да је неистина оно што је владика Диселдорфа и Немачке Григорије говорио да се дешавало на Сабору Српске православне цркве, али да ће детаљно испричати како је било на седници Скупштине у понедељак.

„Вођен је стенограм и детаљно ћу говорити, цитираћу“, рекао је Вучић, после састанка са Српском листом.

„Истина је да је њих петорица водило хајку против мене, али сам истином успео да уздрмам тих пет и да виде да није лако са оним коме је чиста савест и није ништа украо“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је био договор да све остане „у четири зида“ и да је мислио да само у партијама има „денунцијаната“.

Без укидања такси, можемо да причамо о лепом времену

Вучић је изјавио да је држава спремила „ограничене“ мере, од којих су неке, како је рекао, „врло снажне и оштре“ као одговор на одлуку Приштине да ни после девет месеци не укине таксе од 100 одсто на увоз робе из централне Србије.

Он је казао и да ће немачку премијерку Ангелу Меркел и француског председника Емануела Макрона упознати са одговором Србије на „антицивилизацијске и противправне таксе“ Приштине на састанку 1. јула у Паризу али и да ће им рећи да наставка разговора о статусу Косова неће бити док таксе не буде укинуте.

„Ко је мислио да ће се у Паризу разговарати о решењу за Косово треба да зна да смо се данас договорили да разговора неће бити док не укину таксе. Без укидања такси, можемо да причамо о лепом времену, како је било добрих боксера у Приштини али дијалога нема док не почнете да поштујете норме међународног јавног права, то ће бити моја порука Ангели Меркел и Емануелу Макрону“, рекао је Вучић.

Александар Вучић (Фото: Бета/Милан Обрадовић)

Он је изразио забринутост због како је рекао, припреме акција хапшења више десетина Срба на северу Косова и позвао представнике међународне заједнице да то спрече.

„Молимо, упозоравамо, захтевамо од међународне заједнице да то спречи јер у лудилу у Приштини око борбе за рејтинг, увек страдају Срби. Молимо представнике Квинте да покушају да спрече нове провокације Приштине које у крајној инстанци имају за циљ исељавање Срба са севера Косова“, казао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(ФоНет/Данас, 24. 5. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Скупштинско заседање о Косову и Метохији дакле неће имати за тему шта радити, него како попљувати оне који се не слажу са њим. Инсистира да све остане у 4 зида, као да није обавезан на јавни рад. Геније је смислио тако страховите мере да не сме да их каже. Наравно, нити је шта смислио, нити има шта сувисло има да каже. Само ће, по старом обичају, да лупета, прети, етикетира, да се бави собом. Обратите пажњу на његове реченице, ту нема ни почетка, ни краја. А смисао је потпуно непостојећи.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading