Рамуш Харадинај: Најава визне либерализације и без укидања такси

Харадинај изјавио да је самит у Берлину био од историјског значаја, јер је без укидања такси добијена најава скорог увођења либерализације визног режима

Рамуш Харадинај (Извор: Нови стандард)

ПРИШТИНА – Премијер привремених институција у Приштини Рамуш Харадинај изјавио је данас да је самит у Берлину био од историјског значаја, јер је, како је рекао, без укидања такси на производе из Србије и БиХ добијена најава скорог увођења либерализације визног режима.

Харадинај је за телевизију Т7 рекао да су дан након што су представници Приштине „критиковани због такси на српске и босанске производе, немачки званичници потврдили да је Немачка одлучила да либерализује визе”.

„Они нису трговали таксама. Следећег дана (немачка канцеларка Ангела) Меркел је ангажовала свог министра да потврди да ће ускоро бити либерализације”, рекао је Харадинај, преноси Танјуг.

Како је пренела „Газета експрес”, он је најавио да ће се састати са Меркеловом у Берлину почетком следећег месеца.

„Газета експрес” је недавно пренела да је председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи рекао да је „фрустриран због чињенице да земље ЕУ нису јединствене у погледу либерализације визног режима за грађане Косова”.

(Политика, 22. 5. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading