Фљора Бровина признала да фотографије силовања нису аутентичне

Бровина изјавила пред специјалним тужиоцем да је спорне фотографије добила 2003. од неких активиста из Ђаковице, чијих имена се не сећа

Фљора Бровина показује спорну фотографију у парламенту (Принтскрин Јутјуб)

ПРИШТИНА – Фљора Бровина, посланица најутицајније владајуће ДПК, Кадрија Весеиљија, признала је данас да су фотографије, које је показала у парламенту и за које је тврдила да представљају доказ да су српске снаге силовале једну Албанку током последњег сукоба на Косову и Метохији, фалсификат и да су злоупотребљене.

Она је данас изјавила пред специјалним тужиоцем да је спорне фотографије, које је обелоданила у парламенту у четвртак, добила 2003. од неких активиста из Ђаковице, чијих имена се не сећа, да јој није познат идентитет „жртве” и да је никада није контактирала.

То је данас изјавила тужилац косовског Специјалног тужилаштва, Дрита Хајдари, која је раније данас саслушала Бровину о околностима под којима је дошла до тих фотографија.

Хајдари је за ТВ Кљан Косова рекла да је Бровина током саслушања изјавила да је веровала да су фотографије аутентичне и да их је зато показала у парламенту.

Бровина је синоћ, током расправе у парламенту о резолуцији којом се осуђује Србија за наводни геноцид почињен током последњих сукоба на КиМ, показала две фотографије за које је тврдила да представљају доказ да су припадници српских снага силовали једну Албанку на очиглед њене породице.

Тврдила је и да јој је познат идентитет те Албанке која, како је рекла, познаје своје силоватеље и спремна је да то посведочи и на суду, преноси Танјуг.

Хајдари даље каже да је Бровина изразила забринутост због информација које указују да ове фотографије потичу из рата у Ираку, те да је додала да она о томе нема сазнања.

„Ово саслушање Фљоре Бровине је први корак у истражном поступку о овом случају и до његовог окончања мораћемо још много тога да урадимо”, рекла је Хајдари и додала да ће јавност о свему бити благовремено обавештена.

Хајдари каже да је Бровина на саслушању изјавила да се не сећа имена особе која јој је дотурила спорне фотографије и омогућила да их обелодани.

Најавила је да ће у наредним данима Специјално тужилаштво такође саслушати особу од које је, како тврди Бровина, добила фотографије.

Бровина је, према речима тужитељке, рекла да није у контакту са „жртвом” и да код себе током саслушања није имала фотографије, али да је обећала да ће их тужилаштву предати у понедељак.

„Рекла је (Бровина) да никада није срела жртву, а када сам је упитала да јој је познат њен идентитет, рекла је да није”, испричала је Хајдари.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 5. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading