Приштина: Усвојена резолуција о „геноциду Србије на Косову”

Према речима представника тзв. Скупштине у Приштини резолуција је усвојена поводом обележавања 20. годишњице наводних злочина на Косову, када је „протерано милион Албанаца и убијено око 12.000 цивила свих националности, углавном Албанаца”

Скупштина тзв. Косова (Фото: Танјуг)

ПРИШТИНА – Скупштина привремених институција у Приштини усвојила је резолуцију о наводном геноциду Србије током рата на Косову 1998-1999. године.

Према речима представника парламента у Приштини Билала Шарифија, резолуција је усвојена поводом обележавања 20. годишњице наводних злочина на Косову, када је, како је рекао, „протерано милион Албанаца и убијено око 12.000 цивила свих националности, углавном Албанаца”.

У резолуцији су, између осталог, поменута места на којима су српске снаге починиле злочине, навео је Шарифи, преноси „Коха диторе”.

„Српске снаге су 1999. године извршиле преко 100 масакара на Косову, док су на неким местима спалиле живе људе, као у Брезнику, Митровицу, Подујеву, Ђаковици…Током рата на Косову 1998-1999, било је сексуалног насиља над 20.000 људи на Косову”, рекао је Шарифи.

За резолуцију је гласало свих 79 присутних посланика. Седници нису присуствовали српски посланици, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 5. 2019)

 



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading