Вечерње новости: У Патријаршији – загрљај Вучића и Теодосија, Игњатије против „неверних Тома“

Вучић је директно, без рукавица, поручио да се они који се грчевито боре за одбрану наших интереса на КиМ не могу проглашавати издајницима

Александар Вучић, Милорад Додик и представници СПЦ (Фото: Танјуг)

Српски народ, његово руководство и црквени великодостојници настављају борбу за очување Косова и Метохије, свесни тешке позиције у којој се налазимо, али уз жељу за очување мира и са чврстом вољом да не пристанемо на уцене моћника!

Ово би, у најкраћем, био сиже двоипочасовних отворених разговора председника Србије Александра Вучића са патријархом Иринејем и архијерејима у згради Патријаршије у Београду. Колико је тај сусрет, којем је присуствовао и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, био благотворан и користан, сведочи и то што су се на крају шеф државе и владика Теодосије – изгрлили пред свима. И та симболична слика улива наду да се само сабрани, мудри и у отвореном дијалогу световне и духовне власти можемо заједнички изборити за очување националних интереса, не само у јужној покрајини.

Према сазнањима “Новости”, током отворене дискусије покренута је и прича о идеји разграничења са Албанцима. Шеф државе је, наводно, казао да смо можда имали шансу да се изборимо за то, али да је нападнут са свих страна и да су мале шансе да се то оствари.

Према нашим информацијама, огроман број владика приклонио се Вучићевом приступу у решавању косовског чвора. Тако је у једном тренутку владика Игњатије казао неповерљивим архијерејима:

– Слушао сам све те ваше приче и када је била Хрватска и када је била Црна Гора. Разумите нас, председниче, и урадите све што можете да буде најбоље. Све смо вас разумели.

Вучић је директно, без рукавица, поручио да се они који се грчевито боре за одбрану наших интереса на КиМ не могу проглашавати издајницима. Наши саговорници преносе нам да је била поприлично оштра расправа председника и митрополита Амфилохија око пресуде за такозвани државни удар у Подгорици, али и око Амфилохијевог односа према Милу Ђукановићу и светињама у Црној Гори.

(Вечерње новости, 14. 5. 2019)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Nisam znao da i vi mazete marmeladu na vuciceve izvestaje !

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading