Андрија Мандић: Пресуда очекивана, Вучић да прекине комуникацију са властима у Подгорици

Једино неочекивано је што није издат захтев за притвор, али то јер су рекли раније да ће се по сваку цену бранити од тога, казао је Мандић

Андрија Мандић (Фото: Снимак екрана)

Лидер Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић рекла је да је пресуда која је данас изречена у „случају државног удара“ очекивана, једино неочекивано, како је рекао, јесте што није издат захтев за притвор.

Виши суд у Подгорици изрекао је првостепену пресуду оптуженима за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори 2016. године. Сви оптужени су проглашени кривим. Братислав Дикић осуђен на осам година затвора, Андрија Мандић и Милан Кнежевић на по пет.

„Очекивана је пресуда, једино неочекивано је што није издат захтев за притвор, али то јер су рекли раније да ће се по сваку цену бранити од тога“, казао је Мандић.

Браћа Ђукановић нису „политички противници него крвници“, казао је он.

Мандић је рекао и да осуђени не прихватају хапшења. „Стојимо им на црти и кажемо – покушајте да реализујете ту намеру, ви сте наши крвници и понашаћемо се према вама као што се крвници понашају једни према другима“.

Мандић је позвао председника Србије Александра Вучића и Владу Србије да прекину комуникацију са Владом и властима Мила Ђукановића, који су и признали Косово.

„Ова пресуда је удар на српски народ“, закључио је лидер ДФ.

Опрема: Стање ствари

(N1, 9. 5. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Не пада му на памет да прекине комуникацију са олошем оз Титограда, није чак ни осудио пресуду. Само је Дачић рекао “да ће проучити пресуду”, ваљда још проучава. Срамота ме је ове власти.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading