Данас: Чланови бенда Pussy Riot поручили да ће ићи на протест „1 од 5 милиона“

Чланица руске панк рок групе „Pussy Riot“ рекла да јој је нејасно то што опозиција протестује против националиста, а део те исте опозиције подржава империјалистичку Русију

Маша (Фото: Данас)

Чланица руске панк рок групе „Pussy Riot“ Маша поручила је данас новинарима у Београду да ће ићи на протест „Један од пет милиона“ како би га боље разумела јер, како каже, нејасно јој је то што опозиција протестује против националиста, а део те исте опозиције подржава империјалистичку Русију.

„Шалили смо се међу собом да су ови протести нешто што не можете замислити у Русији где бисте имали 50 аутобуса полиције који туку људе“, рекла је Маша на дружењу са медијима у Кући људских права поводом Међународног дана цивилног друштва.

Она је додала да не постоји универзални метод протеста, као и да је најбољи начин критике ауторитарних режима, сатира.

Маша је казала да су у Србију дошли спонтано и да је то њихов први наступ, поручујући да се нада поновном доласку.

Говорећи о стању људских права у Русији, Маша је рекла да тамо „истовремено можете добити казну за писање статуса на Фејсбуку, као и за насиље у породици“ и додала да је са члановима бенда покренула Медија зону, новине које обавештавају о полицијском насиљу.

„Русија није Путин и његова популарност опада. У Русији хоће да направе кинески сценарио као што је надзор и изолација интернета“, рекла је Маша.

Она је додала и да у Русији постоји пропаганда да је Стаљин био велики лидер и да је спасао Русију.

Маша је рекла и да концерт у Београду није био тајан, већ су били људи који су позвани.

Други члан тог бенда Кирил рекао је да је импресиониран Путиновом популарношћу у Србији, као и да ће и он бити на протесту како би га боље разумео.

„Мислим да треба слушати људе око вас везано за протесте и стварати везе. Због страха људи страдају и неопходно је причати о проблемима и урадити нешто“, рекао је Кирил.

(Бета/Данас, 13. 4. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Стварно је запањујућа чињеница, готово да је вековна традиција, у коликој мери православни свет одгаја сопствене издајнике.

  2. Све је објаснио Петар Божовић у инсерту филма “Ноћ у кући моје мајке”:

  3. I treba da dođu, tu savršeno pripadaju, rame uz rame sa drugosrbijancima, glumčićima i službenicima NGO. Mene samo čude oni koji ulažu napor da u ovom protestu vide suverenističko- patriotsku komponentu. Čak su i Đorđa Vukadinovića (najmanje nepoštenog među njima) počeli da gaze na tviteru, ne treba im.

  4. У овом лудилу само нам фале ове лудаче?
    Можда да одрже ”концерт” у Саборној Цркви?
    Да нервирају овдашње путинофиле ако већ не могу оне у Русији?
    Боже спаси Србију!!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading